Ondergoed kopen voor je man? 5 tips!

0 0 0 No comments

Handen omhoog, ga jij wel eens ondergoed kopen voor je man? Zoveel mannen zoveel meningen zeg ik maar. Hier doet ‘ie het meestal zelf. Maar zo af en toe krijg ik het verzoek om onderbroeken voor hem mee te nemen uit de stad vandaan. Uhm, oké? Ik kreeg echter vijf tips die hier heel goed bij helpen!

En yes, deze tips werden aangedragen door mannen. Dus dan zijn ze sowieso waar ;).

1.   Kijk naar zijn figuur en kleedstijl

Heeft ‘ie stevige dijen? Dan zitten slips misschien lekkerder. Heeft hij dunne benen of draagt hij graag strakke broeken, dan kun je boxershorts voor hem kiezen. Houd je man van luchtig en draagt hij juist wijder zittende kleding, dan zijn wijde boxers ideaal.

2.   Kies het juist materiaal

Kies liever geen synthetische stoffen, zoals polyester, want dit sluit de huid af en dat is niet comfortabel. Denk zelf maar eens aan je hoge onderbroek die aan het einde van de dag zo lekker kan zweten. Kies dus liever natuurlijke materialen. Dat zit een stuk prettiger, want natuurlijke stoffen absorberen vocht en laten lucht door.

Natuurlijke materialen zijn katoen, jersey, Lyocell en bamboe. Al deze stoffen zijn ademend, bamboe nog het meest. Bovendien is bamboe superzacht.

3.   Check het label

Sommige soorten basic ondergoed voor de mannen bevatten zowel natuurlijke als synthetische materialen. Op het eerste gezicht ziet het er bijvoorbeeld uit als katoen, maar bij nader inzien blijkt er toch polyester in te zitten. Dat zit niet fijn, want hierin zweet hij een stuk gemakkelijk. Check dus het label om te controleren of het 100% natuurlijke is. Ook een tip voor je eigen ondergoed: let op dat label!

4.   Houd rekening met een gevoelige huid

Heeft je man een gevoelige huid? Dan kun je het beste voor katoen kiezen. Katoen is namelijk hypoallergeen. (In dit dit artikel lees je trouwens tips hoe hij zijn huid het beste kan verzorgen).

5.   Neem zijn leefstijl mee

Is je man of vriend veel onderweg of in beweging, dan is jersey een goed materiaal. Dat is namelijk zacht en licht en heeft een natuurlijke stretch, zodat het gemakkelijk meebeweegt. Maar Lyocell en bamboe zijn weer goede keuzes als je vriend veel of intensief sport. Deze materialen nemen namelijk goed vocht op.

Hopelijk hebben we je wat wijzer kunnen maken als het gaat om ondergoed voor de heren. Dus hop hop, naar de stad en iets moois voor hem kopen!

Dit artikel is een samenwerking met Bamigo.com.

Written by

Leave a Comment