Pony

0 0 0 One comment

Ergens in 2004 besloot ik dat het tijd was om mezelf opnieuw uit te vinden. Nu deed ik dat in die tijd zo’n drie keer per week. Nieuwe garderobes, slepen met mijn IKEA meubels, wisselen van studie of baan.. Ik was nogal zoekende, laten we het daar maar op houden ;). Op een zonnige (geen flauw idee, maar klnikt altijd zo leuk) dag wandelde ik de kapper met ‘studenten korting’ binnen en sprak resoluut… ” Ik wil een pony..”

Mijn pony en ik

Al snel bleken mijn pony en ik onafscheidelijk. Hetzeflde gold overigens voor mijn kapper en mij, want een beetje pony is nogal high maintenance. Ik leerde al snel dat een pony bij mij 3 fases kent.

 • Te kort (gemiddelde duur 1,5 week)
 • Te lang (gemiddelde duur 6 weken)
 • Perfect (gemiddelde duur 2 dagen)

En toch ben ik nog steeds trouw aan mijn pony. Het is mijn signature look en hoe vaak ik me ook heb voorgenomen om het zaakje eens te laten groeien. Er komt altijd een moment dat er een gordijn voor mijn neus hangt en ik het gehannes met schuifjes zat ben en mijn conclusies moet trekken. Die pony en ik zitten aan elkaar vast.

We kennen elkaar door en door en weten wat we wel en vooral wat we niet moeten doen. Zo bleekt tijdens een lange reis dat de husband hem bijvoorbeeld niet moet knippen. Tenzij je gek bent op pony’s van 2 centimeter ofwel de ‘Poolse hoerenlook’. Zelf knippen doe ik regelmatig en na al die jaren is de uitslag nog steeds wisselend. Maar datzelfde geldt net zo goed voor kappers. Ik kan me bijvoorbeeld nog het akkefietjes met ‘de pony in laagjes’ herinneren en de coupe labradoodle die me elke ochtend aangrijnsde in de spiegel.

Pony kamp

Zes jaar geleden werd mijn pony kamp versterkt in de vorm van een wel heel harige dochter. Lou kwam ter wereld met een compleet kapsel en ik gok dat ze acht maanden was toen ik er voorzichtig mijn schaar inzette (in de plukken op haar voorhoofd dan he.. ). Sindsdien zijn ook Lou en de pony aan. Het feit dat ze elke twee weken geknipt moet worden neemt ze voor lief. Geen haar op haar hoofd (hehehe….) die erover denkt om hem te laten groeien. En er bestaat nooit enige twijfel bij wie ze hoort.

Bij mij!

Written by

  • Diana
  • oktober 22, 2018
  Beantwoorden

  ❤️

Leave a Comment