Post Pregnancy Tag

0 0 0 2 comments

Pas geleden las ik bij Shirley de Post Pregnancy Tag. Een vragenlijst over de periode na de zwangerschap. Hoe gaat het nu met baby, gezin, kilo’s en werk? Ik praat jullie bij!

Hoe oud is je kindje nu?

Remi is ruim 6 maanden! Geboren op jawel, 5 december :).

remi

Hoe voel je je?

Hartstikke goed! Ik heb van deze bevalling iets langer moeten herstellen vergeleken met de eerste bevalling, lichamelijk dan. En dat terwijl de tweede bevalling zoveel relaxter was en de lichamelijke schade meeviel. Ik ben toch wel een tijd erg vermoeid geweest. Maar nu voel ik me meer dan prima!

remi

Nog last van kwaaltjes?

Ik wilde bijna nee zeggen; maar dat is dus een kwaal. Vergeetachtigheid. Helemaal niet zo erg gehad na mijn eerste zwangerschap maar volgens mij haal ik het nu allemaal in. Ik moet echt alles opschrijven en leven met mijn agenda in mijn hand want ik vergeet alles. Of het nu gaat om het antwoorden op een appje, boodschappen doen.. Maar ook belangrijke afspraken. Ik heb nog niet het idee dat het veel beter gaat en ik blijf hopen dat het niet blijvend is want dit is heel erg ‘on-Jessica’s’.

Is je eetlust veranderd?

Tijdens mijn zwangerschap was ik de hele dag aan het eten. De eerste twee maanden na de bevalling ook, al gaf ik toen de schuld aan de borstvoeding. Inmiddels is alles weer gewoon, al heb ik wel meer trek dan voor mijn zwangerschap. Toen kon ik met gemak tot 14.00 uur niks eten. Nu val ik om 8.30 uur al om van de honger.

Zwangerschapskilo’s?

Nope. Na mijn kraamweek zaten er nog 3 kilo’s aan. Die ben ik inmiddels ook wel kwijt. Wil niet zeggen dat er niets anders is; mijn lijf is qua vorm zeker wel veranderd. Alles is nog een beetje flubberig enzo hehehehe.

jessica

Hoe kijk je terug op je zwangerschap?

Dubbel. Aan de ene kant heb ik er echt van genoten maar aan de andere kant vond ik mijn tweede zwangerschap lichamelijk erg zwaar. Ik kreeg al vroeg last van mijn bekken en mocht vanaf 20 weken niet meer tillen of lang lopen of zitten, ik moest vaak naar therapie. Voor mijn gevoel heb ik vanaf een week of 32 helemaal niks meer kunnen doen. En dat vond ik heel erg heftig in combinatie met de zorg voor een peuter. Ik had meer met haar samen willen doen die laatste weken. Maar we hebben ons thuis wel vermaakt hoor. En verder; de tweede zwangerschap is echt razendsnel voorbij gegaan.

zwangerschapsshoot

Hoe kijk je terug op je bevalling?

Fantastisch. Echt waar. Ik ga er niet weer over beginnen (lees hier maar), maar ik zei volgens mij tijdens het hechten ‘zo wil ik er nog wel zes’. En zo kijk ik er tot op de dag van vandaag op terug.

Liever nog zo’n zwangerschap of liever nog zo’n bevalling?

Bevalling! Zonder nadenken.

remi

Zijn er dingen die je anders had gewild?

Nee eigenlijk niet. Ik heb mijn tweede zwangerschap intens beleefd, ik had een droombevalling, een geweldige kraamweek… Alles is perfect gegaan. Als ik iets moet kiezen om over te doen? Ik zou dit keer minder geboortekaartjes sturen. Eigenlijk zonde van het geld want van heel veel mensen hebben we uiterlijk niets gehoord. Of pas drie maanden na de geboorte eens een verloren kaartje ofzo. Maakt niet zoveel uit, maar vind ik eigenlijk best wel zonde van ons mooie kaartje hahaha! Maar dit is omdat ik iets MOET noemen hoor.

remi

Hoe is het met jullie kindje?

Super! Remi is een hartstikke blije leuke baby. Soms vergeet je bijna dat hij er is omdat hij enorm goed kan chillen in zijn wipstoel of in de box. Hij begint nu iets drukker te worden en zoekt soms graag aandacht, dat is super schattig.

Hoe zijn de nachten?

Ook hierover mag ik niet klagen. Ons eerste kind sliep met 6 weken zo’n 8-9 uur achter elkaar. Ja ja, shoot me, ze bestaan echt die baby’s. Is niks opschepperigs aan, het gebeurde gewoon. Onze zoon is echter van een ander kaliber. Die heeft nog een voeding nodig rond 23.00 uur en tussen 5 en 6 uur in de ochtend. Na maximaal 6 uur slaap vindt hij wakker zijn heel gezellig.

Genietmomentjes?

De voeding rond 19.00 uur. Die geef ik in bed, sommige dagen na het badderen. Dan is hij al helemaal rozig. Super schattig.

De grootste verandering?

Ritme. Klinkt gek, maar een baby zorgt in ons geval voor heel veel ritme. We eten nu in de avond op een vaste tijd, we eten gezonder, we kiezen bewuster hoe we omgaan met onze tijd en hebben ook heel bewust gekozen voor dingen die ons energie geven in plaats van nutteloze zaken die alleen maar energie kosten.

strand

Aan het werk?

Jep. Ik beviel vrij gunstig dus ik hoefde de eerste week januari pas aan het werk. Dit klinkt snel, na ruim drie weken, maar ik werk als zzp-er vanuit huis. Mijn eerste afspraak buiten de deur (een korte vergadering) had ik toen Remi een week of 5 oud is… Natuurlijk heb je als zzp-er recht op een zwangerschapsuitkering en sommige dingen kon ik vooruit werken. Maar ik werk ook met belastingzaken en de afsluiting van het vierde kwartaal en het einde boekjaar… Jup, dat moet dus in januari :). Bij Juul was het erger; toen beviel ik op 1 juli en dat is afsluiting 2e kwartaal. Dus moest ik na mijn kraamweek al aan de bak!

En nee, ik werk geen hele dagen hoor. Ik werk als Remi slaapt, in de avonden en op zondagmiddag! Momenteel is dat ongeveer 16 tot 20 uur per week.

Jouw tip voor (aanstaande) moeders?

Staar niet naar een ander, staar alleen naar je eigen baby. Ten eerste; je baby wordt hartstikke snel groot dus geniet er nou maar van. En ten tweede; het gras is altijd groener aan de andere kant. Jep, er zijn baby’s die sneller rollen dan jouw kind. En er zijn baby’s die direct doorslapen. En er zijn moeders die in hun kraamweek moeiteloos in maat 34 glijden. LEKKER BOEIEND! Jouw tijd komt vanzelf en ook jouw baby gaat ook doorslapen. En anders lekker op kamers ermee op zijn 18e! Maar alles komt goed.

remi

Fantastic Moms

Written by

 1. Pingback: Post Pregnancy Tag: hoe is het nu met mij en Noor? - MeerVanMir

  • Greta
  • juni 14, 2017
  Beantwoorden

  Mooi stukje! En leuk om jouw ervaringen te lezen Jessica!
  Veel geluk en liefde gewenst met je mooie gezinnetje!
  Greta

Leave a Comment