Recept American Pancakes

0 0 0 8 comments

Mijn ontbijt motto is ‘hoe zoeter hoe beter’. De combinatie van een zoet broodje met een cappuccino, daar kom ik mijn bedje wel voor uit 😉 Bij ontbijtje buiten de deur ga ik standaard voor mijn grote favoriet; American Pancakes. Zo’n dampend boord met een stapel van die kleine dikke pannenkoekjes. Love it!

En dus heb ik al regelmatig geprobeerd om dit thuis te maken want hoe moeilijk kan het zijn? Nou best moeilijk kan ik je vertellen want tot nu toe was elk experiment een grote mislukking. Maar vol trots kan ik verkondigen dat het tij is gekeerd. I did it met dit recept voor American Pancakes!

Ik heb me suf gegoogled naar een recept wat goed uitpakte maar had de hoop eigenlijk al opgegeven, Tot mijn oog op een recept in de Aldi folder viel. De sleutel tot succes is wat mij betreft een fluffy dikke pannenkoek, dus niet zo’n massieve kledder die als een blok op je maag valt. En met onderstaand recept werden mijn pannenkoekjes to die for!

pk1

Wat heb je nodig:

– 3 eieren

– 125 gram bloem

– 150 ml melk

– 1 theelepel kaneel

– 2 eetlepels suiker

– 200 gram crème fraîche

– boter

Help en nu?

Meng 1 eetlepel suiker door de crème fraîche en zet het mengel in de ijskast. Splits de eieren (okay, dat was even spannend maar oefening baart kunst, misschien wel even iets meer dan 3 eieren in slaan). Schenk het eiwit in een schone! kom en de dooiers in een andere. Voeg aan de dooiers de melk  en de bloem toe en maak er een glad mengseltje van.

Schep de andere eetlepel suiker en alle kaneel door je mengsel. Klop het eiwit stijf en roer dit door je beslag. Tijd om de pan op het vuur te zetten met een klontje boter. Gebruik ongeveer een grote eetlepel beslag per pancake en afhankelijk van de grote van je pan kun je er dus meerdere tegelijk bakken. Als ze aan allebei de kanten mooi goudbruin zijn is het tijd om aan te vallen. Ennuh, pas op dat je je vingers er niet bij opvreet 😉

Written by

  • Greta Meijberg
  • maart 23, 2015
  Beantwoorden

  Die wil ik wel op maandag hoor!

  • Marijke
  • maart 22, 2015
  Beantwoorden

  Ja wat doe je uiteindelijk met het mengsel van crème fraiche met suiker dat nu nog in de koelkast staat?

   • Martine
   • maart 22, 2015
   Beantwoorden

   Whahaha, dat zal nu wel genoeg afgekoeld zijn om lekker met je pancake in te dippen, bon appetit 😉

  • Lydia
  • maart 22, 2015
  Beantwoorden

  En die creme fraaiche smeerje erop?!

  • Renske
  • maart 22, 2015
  Beantwoorden

  Bedoel je met ijskast de koelkast of de vriezer?

Leave a Comment