Recept: Krieltjes salade to die for

0 0 0 9 comments

Je hebt van die ultieme favoriete recepten. Die zelfs jij, als prinses die niet al te vaak in de keuken te vinden is, kan maken. Zo’n recept dat je altijd weer uit de kast trekt voor verjaardagen en andere feestjes en waarvan je gasten altijd naar het recept vragen. Ik houd van zulke recepten! Forget originaliteit, als ik weet dat iets lekker is maak ik het gerust honderd keer 😉 En vandaag deel ik zo’n recept met jou!

Wat heb je nodig?

kriel1

– Krieltjes (750 gram)

– Sperziebonen (300 gram)

– Spek (150 gram)

– Peterselie

– Mayonaise (2 el)

– Yoghurt (1el)

– Sap van ene halve citroen

– Grof zeezout en zwarte peper

– Olijfolie

Help en nu…?

Geen paniek en be cool! Spoel de krieltjes af en kook ze in de schil licht gaar. Spoel ze goed af met koud water zodat ze niet nagaren en laat ze goed uitdruppen. Vervolgens verspreid je ze over een bakplaat, sprenkelt hier royaal de olijfolie overheen plus het grove zeezout en de peper.

kriel2

Je schuift het zaakje voor 20 minuten in de oven ( ongeveer 200 graden). Ondertussen kook je de sperziebonen gaar en bak je in een koekenpan de plakjes spek lekker hard ( daarna even goed afdeppen met keukenpapier). Tadaaa, tijd om de krieltjes uit de oven te halen. Hoe lekker ziet dat er uit…?

kriel3

Meng de mayonaise met het vocht van de halve citroen, de yoghurt en de fijngesneden peterselie en klaar is je dressing. In een kom meng je de sperziebonen, de krieltjes en het spek en garneer met de dressing en de peterselie.

kriel4

Eet smakelijk en niet per ongeluk je vingers opeten!

Written by

  1. Pingback: Relax Mama weekmenu 112 met de Fantastic Moms! - Club van relaxte moeders

    • Jolanda
    • november 13, 2014
    Beantwoorden

    gisteren gemaakt en genoten!! Staat zeker vaker op het menu!

    • Angelique
    • november 9, 2014
    Beantwoorden

    Dat ziet er lekker uit!

    • Whitney
    • november 8, 2014
    Beantwoorden

    Dit ga ik zeker een keer maken! Spek wel even vervangen met iets anders..

  2. Beantwoorden

    Het is dat ik niet van sperziebonen hou, maar verder ziet het er heerlijk uit!

    • Niki
    • november 7, 2014
    Beantwoorden

    En eet je hem dan als warme of koude salade?

  3. Beantwoorden

    Oh…en nu heb ik dus trek! Dat klinkt super lekker. Ik zet dit recept op het menu voor komende week!

      • Fantastic Moms
      • november 7, 2014
      Beantwoorden

      Doen en leuk! Laat even weten wat je er van vindt!

Leave a Comment