Recept voor kinderen #1

0 0 0 7 comments

Een recept voor kinderen vinden is niet moeilijk. Een succesrecept vinden wel! Maar zoek niet verder, we hebben echt een toprecept voor je! Een pastarecept waar zelfs de meest kieskeurige kinderen van gaan watertanden!

Wie mij wat langer kent, laat nu zijn mond open vallen van verbazing want degene die de scepter zwaait in de keuken is toch echt de husband. Ik mag voor de vorm wel eens wat aangeven maar dan heb je het wel gehad. Misschien een goed idee om een hulplijn in te schakelen en waar kan ik beter zijn dan bij the lovely Judith van My Food Blog, een van de tofste foodblogs van dit moment. Dus Judith, vertel eens. Die kinderen van mij gaan gillen zodra ze groente zien en willen het liefste elke dag tosti’s (yugh!). HELP….!

Judith:

‘De gehaktballetjes bovenop deze ovenschotel, maken dit gerecht aantrekkelijk voor kinderen. Dat daaronder een dikke laag groente verscholen gaat, zullen ze niet merken (en als je écht hele ‘picky’ eters hebt, maak je de groenten zo fijn mogelijk ;-)). Voor jou is het fijn dat het een gemakkelijk recept is, wat ook nog eens voedzaam en snel te maken is! Je hoeft dus helemaal geen keuken koningin te zijn om dit recept te kunnen maken. Wil je het graag gezonder maken? Neem dan volkoren spaghetti in plaats van witte spaghetti. Net iets steviger van structuur en het bevat veel meer voedingsstoffen. Zelf ben ik ook fan van volkoren spelt spaghetti, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak.

Eet smakelijk!’

judith

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 1/4 tl gemberpoeder
  • 250 gram spaghetti
  • Scheutje olijfolie
  • 1 tl mosterd (gebruik minder als je kind hier niet van houdt!)
  • 1 el bloem
  • 100 ml kookroom
  • 1 courgette (in dunne plakjes)
  • 3 tomaten (in kleine blokjes)
  • 350 gram passata di pomodoro (gezeefde tomaat, te koop bij het pasta(sauzen) schap)
  • 4 el geraspte kaas (ik raad een milde, bijvoorbeeld jonge kaas aan als je kids niet zo avontuurlijk zijn. Heb je daredevils, ga dan voor een pittige oude kaas)

spa3

Benodigdheden

  1. pastapan
  2. koekenpan
  3. ovenschotel

Bereidingswijze

  1. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking ‘al dente’, oftewel beetgaar.
  2. Verwarm de oven voor op 220 C.
  3. Meng het gehakt, kaneel, nootmuskaat en gemberpoeder en vorm er circa 16 gehaktballen van.
  4. Zet een koekenpan op hoog vuur en giet er olijfolie in. Bak de gehaktballen  goudbruin en gaar.
  5. Haal de gehaktballen uit de pan en voeg mosterd, bloem en room toe om een ‘roux’ te maken.
  6. Meng dit door de pasta heen.
  7. Bak in de pan de courgette en de tomaten circa 3 minuten. Voeg de passata toe en verwarm gedurende 3 minuten.
  8. Bedek de ovenschaal met de pasta (inclusief de roux). Verdeel vervolgens het groentemengsel over de pasta.
  9. Leg hier de gehaktballen bovenop en maak af met de kaas.
  10. Bak gedurende circa 10 minuten, totdat de kaas is gesmolten.

De praktijk

Vol goede moed ga ik aan de slag. De stappen zijn in ieder geval niet moeilijk en ook al is de keuken binnen no time ontploft, de ovenschaal die de oven in gaat ziet er al uit gorgeous uit! Dat de helft van de kaas al in mijn mond verdwenen is, vergeten we even 😉

spa1

En dan het moment supreme, want wat vinden de dames er van? Woop woop, de schotel is unaniem goedgekeurd! De balletjes bovenop doen het hem en uiteraard is het vechten geblazen om de laatste (ik won!). De spaghettisaus heeft een zachte smaak dus ook dat gaat prima naar binnen. We aten er nog wat komkommertjes en tomaatjes bij en zelfs dat aten ze van schrik op. Het moet niet gekker worden!

spa2

Thanks Judith, voor dit fijne recept! En moms, aan de slag because its gooooooood! Laat je even weten wat je er van vindt? En heb jij nog een heerlijk recept voor kinderen? Laat het ook dan zeker even weten!

Written by

  1. Beantwoorden

    Nou, dan moeten wij dit ook maar eens proberen. Eens kijken of die drie (!) kieskeurige eters van mij dit lusten. 🙂

  2. Beantwoorden

    Klinkt goed! Ga hem onthouden ☺ al gaat pasta er altijd wel in hier maar de rest moeilijk

    • Diana
    • januari 28, 2016
    Beantwoorden

    Lekker…!!!! Ga ik zeker eens proberen..! Heb gelukkig hele dankbare eters alleen de peuter is aan het experimenteren… Maar dat schijnt bij de leeftijd te horen hahaha (tikkie frusty wel omdat tot de 2e jaar ze alllllllles at….)

    • Anneloes
    • januari 27, 2016
    Beantwoorden

    Hier valt jet gelukkig mee qua eetstress; het meeste gaat er wel redelijk in. Ze mogen allebei 1 ding hebben dat ze écht niet eten (oudste spruitjes, jongste champignons).
    Laatst een halve zak boerenkool door de lasagne gedaan: niets van gemerkt en smakelijk van gegeten.
    Maar de voorkeur ligt hier natuurlijk ook gewoon bij de P’s!
    Ik ga de pasta proberen, lijkt me heerlijk!

  3. Beantwoorden

    Lijkt me idd een prima recept. En ja, hier ook het welbekende ” lust ik niet”….

Leave a Comment