Review: Play-Doh IJskasteel

0 0 0 One comment

Kijken jullie kinderen ook graag van die vreemde You Tube filmpjes? Mijn peuter in ieder geval wel en dan vooral filmpjes waarbij mensen allerlei Play-Doh creaties maken. De eerste zoekfunctie in mijn You Tube lijst is ‘Play-Doh Ice Cream’. Volwassen mensen die ijsjes maken van klei ja.. Groot was dan ook de vreugde hier toen er een hele mooie doos van Play-Doh werd gebracht. Het Play-Doh IJskasteel!!!

play-doh-ijskasteel

Het Play-Doh IJskasteel is een kasteel waarmee je ijsjes kunt maken van Play-Doh klei. Het kasteel is geschikt voor kinderen vanaf drie jaar. Grote doos en jawel, je moet het toch echt even zelf in elkaar zetten…

play-doh-ijskasteel-inhoud

De inhoud! Het kasteel, 6 potjes Play-Doh, 6 houdertjes om de ijsjes in te kunnen maken, 6 malletjes om ijsjes mee te draaien, lepeltjes en een roller.

play-doh-ijskasteel-gebruiksaanwijzing

Goed.. Aan de slag dan maar. Ik ben nooit zo’n held met dingen in elkaar zetten dus ik kreeg het hier lichtelijk benauwd van. Maar, eerlijk is eerlijk, de handleiding is heel helder en het kasteel stond binnen 2 minuten in elkaar. Het moet ook niet langer duren met een springende peuter om je heen.

play-doh-ijskasteel-in-elkaar

TAAADAAAAAAAA. Nailed it.

play doh ijs

play doh ice cream castle

De middelste toren. Je kiest een malletje uit, die schuif je erin. Vervolgens wat klei bovenin, een houdertje eronder en de hendel naar beneden doen. We hebben ijs!

play doh ice cream

Rechts zit een torentje waarmee je ‘slagroom’ maakt, links een torentje waarmee je sprinkels maakt. Dit is het favoriete torentje van mijn peuter haha.

play doh ijs

 

Jaaa kijk eens wat een mooi ijsje we hebben gemaakt! En ja, ze likte er daarna aan… Je moet er bij driejarige kinderen dus zeker wel bij blijven he 😉

play doh ijskasteel

Het kasteel zelf heeft verder allerlei vormpjes waarmee je met de klei mooie versieringen voor je ijsjes kan maken.

play doh klei

De doos 4 potjes klei in de kleuren blauw, groen, oranje en paars en daarnaast twee potjes klei die voorzien zijn van gekleurde spikkeltjes! Echt leuk, daardoor lijkt het nog meer op ijsjes (en nog meer kans dat ze echt likken).

Ben je net als ik een beetje allergisch voor dat door elkaar gemix van die mooie kleurtjes? Je weet wel, tot het uiteindelijk een grote grijze massa is? Geen paniek, want je kan gewoon andere Play-Doh klei gebruiken bij het IJskasteel. Drie keer raden wat er dus voor mijn peuter in de zak van Sinterklaas zal zitten.. 😉

Eerlijk? Ik vind dit echt een heel leuk ding. Ik was wat bang voor dat in elkaar zetten, maar dat gaat super makkelijk. Daarnaast vind ik de mogelijkheden best wel uitgebreid waardoor we er zeker een uur zoet mee zijn geweest. En dit is lang voor een 3 jarige! Ander voordeel; het kasteel haal je ook makkelijk weer uit elkaar. Daardoor kon ik het in de doos opbergen.

Als ik een nadeel moet noemen; voor mijn dochter werken de ‘torentjes’, dus de hendel en duwmechanisme om klei door de vormpjes te drukken, erg zwaar dus dit kan ze nog niet alleen. Maar ach, ook ik had hartstikke veel lol met dit IJskasteel dus ik vond het helemaal niet erg om mee te helpen! Opvallend was dan wel weer, het kasteel is echt niet stuk te krijgen! Ondanks haar nodige duw- en trekwerk bleef het kasteel overeind!

Het Play-Doh IJskasteel is verkrijgbaar voor 19,99 en koop je onder andere hier.

Written by

  1. Wat leuk dat het zo beviel. Ik heb toevallig de kleine versie (ook iets van ijsjes maken) van playdoh gekocht voor onze peuter.

Leave a Comment