de Rompompom Magnetische Letterdoos!

0 0 0 One comment

Pompom is voor mijn kleuter een magisch ‘persoon’. Hij troost verdrietige kindjes, hij helpt mee bij rollenspellen en hij vertelt met zijn tekeningen hoe de dag er uit gaat zien. Kortom; Pompom is de held van mijn dochter. Dus wanneer je een spel krijgt van Pompom?

Speciaal voor kinderen in groep 1 en 2 heeft Zwijsen de spelletjes van Rompompom ontwikkeld. Nieuwsgierige kleuters die willen oefenen met de leerstof van school, kunnen nu thuis volop aan de slag met letters. Ontzettend leuk want dit sluit dus aan bij school. Voor wie nu denkt ‘HUH een kleuter?’ Dit was ook mijn eerste gedachte maar echt, hier beginnen ze er in groep 1 al spelenderwijs mee.

Groot was haar vreugde toen ze de Rompompom Magnetische Letterdoos uitpakte die we van Zwijsen kregen. Want ten eerste, het is dus met Pompom. Dan is het al goed. Maar ten tweede, mijn kleuter vindt het bezig zijn met letters en woorden een van de favoriete bezigheden op school. En nu dus ook thuis.

Ze kan nog niet lezen en schrijven maar kan wel verschillende letters herkennen. Daarom zijn sommige oefeningen met deze letterdoos al heel goed te doen voor haar. Ze hoeft absoluut nog niet te leren lezen, dat komt vanzelf. Maar ik merk dat ze het leren van klanken en het herkennen van de letters heel erg leuk vindt om samen met mij te doen. En ik vind het ook erg leuk om met haar een spelletje te doen.

De doos bestaat uit 77 magnetische letterblokjes en 16 werkbladen, die variëren in niveau. Je legt een werkblad in de deksel van de letterdoos. Vervolgens legt je de magneetjes op het gekozen werkblad. Maar we ‘puzzelen’ ook samen met de letters met de achterkant van de doos. Ik vind het ontzettend knap dat ze bij sommige woorden al de beginletter weet te noemen en te herkennen!

De Rompompom Magnetische Letterdoos is gemaakt voor kinderen van 4 tot 6 jaar en sluit dus heel goed aan bij kleuters, door onze grote vriend Pompom. Juist door er een spelletje van te maken merk ik dat mijn kleuter het allemaal ontzettend interessant vindt. Vooral ook omdat de juf enorm enthousiast reageerde toen ze vol trots haar letterbord op school ging showen :’)

Naast de Rompompom Letterdoos is er ook de Rompompom Rekendoos beschikbaar. Hiermee leren kleuters getallen herkennen en tellen. De Letterdoos en de Rekendoos kosten 21,95.

Check vooral ook even de blog van Allinmam voor een review van het Rompompom Telboek (spelenderwijs leren tellen) en de Rompompom Schrijfkaarten (oefenen met schrijven). De Schrijfkaarten en de Magnetische Rekendoos staan hier op het verlanglijstje!

In onderstaand filmpje zie je een aantal Rompompom producten voorbij komen:

Op www.rompompom.nl vind je alle Pompom producten. Zeker even checken dus!

Dit artikel is een samenwerking met Zwijsen.

Written by

    • Mariette
    • november 17, 2017
    Beantwoorden

    Wat superhandig! Hier begint de dag elke ochtend met het liedje: Hee pompom , wat gaan we doen vandaag? . Ga eens even kijken op de site wat er nog leuk is voor Sinterklaas

Leave a Comment