Sint f*cking Maarten

0 0 0 19 comments

Begrijp me niet verkeerd, ik houd heus van kinderen. Bijvoorbeeld die van mij of die van anderen, allemaal enig. Oké, die van mij zijn natuurlijk wel het leukste maar ik ken ook andere exemplaren die bijzonder goed gelukt zijn. Waar ik ook van houd zijn de kinderfeesten. Je weet wel, de dagen waar je als king voor leeft. Sinterklaas? Ik vind het nu bijna nog leuker dan toen ik kind was, want een beetje eng was het ook wel met die zak en dat grote boek. De blije koppies van mijn dochters inclusief rode wangen van opwinding, daar smelt ik van. Verjaardagen? Ja leuk, maken we een mooi spektakel van en ook met kerst en Pasen kent mijn enthousiasme geen grenzen. Geef mij een gourmetstel en ik ben blij 😉 Er is echter één uitzondering…. Ik haat Sint Maarten.

Als kind was ik er al geen fan van. Natuurlijk was het gezellig met m’n vriendinnetjes en ging ik heus mee. Toch vond ik de inspanning (je lekkere warme huis verlaten) niet in verhouding staan tot de beloning ( een tas met een mengsel van snoepjes, sloffe taaitaai popjes en verlepte mandarijnen). Als ik dan voor de tigste keer hetzelfde liedje stond te brommen verlangde ik toch vooral naar mijn badstof pyjamaatje die klaarlag op de kachel.

Nu zijn we heel wat jaren verder en every year we meet again, die Sint Maarten en ik. Want mijn kinderen lijken totaal niet op mij, of ze zijn een stuk minder lui aangelegd. Dat kan ook. In elk geval zijn ze dol op Sint Maarten en op de school waar de meiden heengaan is het een heel spektakel waar in elk geval de aanwezigheid van één ouder gewenst is. Superhandig met drie klassen ook…

Vrijdag is het weer zover en ik heb dus nog maar een paar dagen om met het ultieme excuus te komen, want mijn badstof pyjamaatje hangt al klaar en ik heb ineens ook reuze zin om te gourmetten… Wie helpt me uit de brand…?

Written by

 1. Beantwoorden

  Hier wordt er geen aandacht besteed aan Sint Maarten. Zag net foto’s op IG voorbij komen en vroeg mij al af wat voor feest het is. Dacht zelfs dat het iets van de laatste jaren is, net als Halloween haha.

  • Whitney
  • november 11, 2014
  Beantwoorden

  Ben benieuwd of je er al onderuit bent gekomen, haha. Bij mij zie ik amper kinderen lopen.

  • Denise
  • november 11, 2014
  Beantwoorden

  Haha fantastisch! Onze vluchttas staat al klaar, we smeren m zo naar mijn ouders. Vorig jaar hebben we onze traditie verbroken en tot vervelends aan toe de deur opengedaan en al koukleumend met een fake smile dat gejengel staan aanhoren om vervolgens onze vooraad mars, bountys en milky ways erdoorheen te jagen. Vanavond pakken we de draad weer op en vluchten we lekker weg. Mensen vinden ons altijd gemeen hier, blij te lezen dat er meer sint maarten haters zijn! 😉 Succes vanavond, ben benieuwd! Liefs Denise

  • Linda
  • november 11, 2014
  Beantwoorden

  waarschijnlijk een geluk dat wij onder de welbekende rivieren wonen…hier is sint maarten een uitzondering ipv de regel…(in eindhoven althans) maar ja…wij gaan natuurlijk 4 dagen los en blauwbekken van de kou tijdens carnaval 😉

  • Petra
  • november 11, 2014
  Beantwoorden

  haha ik mág niet eens mee van manlief, omdat ik zwanger ben 😉 Misschien voor jou ook een goed excuus?

  • Angelique
  • november 11, 2014
  Beantwoorden

  Ik heb geen uitweg nodig want ik laat het mijn zoon gewoon niet vieren. Hij is te jong. Hij mag wel de optocht door de straat kijken maar hij loopt volgend jaar pas zelf mee

  • Greta Meijberg
  • november 11, 2014
  Beantwoorden

  Ben benieuwd wie vanavond mee gaat?

  • Hester
  • november 11, 2014
  Beantwoorden

  Ik ben wel een enorme fan. En vroeger ook een fanatieke loper ( in de provincie Groningen liep iedereen tot groep 8) . Kan niet wachten tot mijn zoon groot genoeg is ( denk dat het echt wordt onderhandelen tussen mijn man en ik wie er dan lopen mag). Ik ben het type wat teleurgesteld is ( inmiddels woonachtig in Overijssel) als er maar drie kinderen aan de deur komen en ik dus zit met een grote bak snoep. Fantastisch die zacht zingende kinderen die je strak aan staren en ouders die er achter staan en uit volle borst liedjes zingen. Ik ben ook een enorme Sinterklaasfan, altijd al geweest. Kerst alleen daar vind ik nou echt geen klap aan.

 2. Beantwoorden

  Zijn de kinderen niet oud genoeg om solo te gaan?!

  • Beantwoorden

   Nope, het is een feest georganiseerd door school en kinderen en ouders gaan in een lange stoet door de wijk. En de eerlijkheid gebied te vermelden dat de meisjes het TE GEK vinden.

  • Tessa
  • november 11, 2014
  Beantwoorden

  Zo herkenbaar, haha! Mijn zoon is gelukkig nog niet oud genoeg om de deuren langs te gaan, maar ik vind het al vervelend om snoep in huis te halen en elke keer de deur open te doen. Ik ben blij wanneer ik eindelijk met mijn man rustig op de bank zit, pffff. Ik denk dat ik vanavond de bel er maar uit trek, al is het alleen maar om mijn zoon niet wakker te laten worden van al dat gebel aan de deur.

  • Diana Carlton
  • november 11, 2014
  Beantwoorden

  Verhuis naar mijn dorp! Hier staan ze niet eens stil bij Sint Maarten, Sinterklaas, daar ligt de focus 😉

  • Joyce
  • november 11, 2014
  Beantwoorden

  Haha wij wonen in een flat, met 360 woningen. En voor die flat hebben wij een facebookgroep, om lekker met elkaar in contact te komen. Ja echt. Zo erg is het.
  Vanavond om half 6 gaan ze verzamelen voor het portiek om lekker gezellig met elkaar Sint Maarten te lopen.
  Ik hou de deur dicht. Want ik heb geen snoep in huis. Je zal altijd zien dat ze net niet hier aan de deur komen en dan zitten wij met die snoep. Ik probeer juist van het snoepen af te blijven, dus ga het niet moeilijker maken voor mezelf 😉

  • Manon
  • november 11, 2014
  Beantwoorden

  Oh ik heb ook ZO’N godsgruwelijke hekel aan Sint Maarten! Ik heb vroeger zelf nooit langs de deuren geschooid… Hier in de wijk doen ze aan Halloween ipv St Maarten, gelukkig… In plaats van akward naar zo’n suf liedje te luisteren over koeien, staarten en meisjes met rokjes is het hier op 31 oktober: “je snoep of je leven” :’). Hup kitkat erin en de deur weer dicht :’)

  • Nanak
  • november 11, 2014
  Beantwoorden

  Haha, misschien dat ze thuis moeten blijven voor het eerste Sinterklaasjournaal?
  Ik vind het zelf wel schattig, die zingende kindjes aan de deur. Mijn dochter is er nu nog net te klein voor, dus misschien volgend jaar maar eens kijken hoe ze het vindt.

  • madelon
  • november 11, 2014
  Beantwoorden

  Ik heb geen uitvlucht nodig want ik moet werken en ben onmogelijk op tijd thuis…aaah wat jammer

Leave a Comment