Sisters

0 0 0 4 comments

Mijn broer en ik schelen 14 maanden. Kort op elkaar en dus best pittig voor onze ouders. Ik begrijp dus waarom mijn ouders rap besloten geen derde kind te willen, maar ik vond het verschrikkelijk. Ik had niets liever gewild dan een zusje. Een kleine mini me die ik kon vertroetelen, waar ik mee kon knuffelen en waarvan ik de haren kon kammen. Maar nee, ik werd afgescheept met een Barbie. Mijn broer was (en is!) een leuke kerel om te zien en nog belangrijker; enorm lief, grappig en sociaal. Je zult snappen dat meneer dus heel wat vriendinnen versleet. En jawel, in de praktijk betekende dit vaak dat het hier ging om mijn vriendinnen. Einde verkering, einde vriendschap dus vaak. De rusteloosheid hield aan en hij genoot van een heerlijk studentenbestaan.

Tot op een dag hij zijn dekseltje vond. En voor mij nog veel belangrijker; na al die jaren kreeg ik haar. Ik had eindelijk een zusje. Geen heel jong en klein exemplaar, maar wel eentje die ik kan vertroetelen en waar ik mee kan knuffelen. We think alike; als ik een bericht stuur met ‘ik heb zin om naar de Primark te gaan’ stuurt zij ‘ik kom er NU aan’. Even samen koffie drinken kunnen we niet. Zo’n date eindigt standaard in de stad, op een terras of heerlijk een filmpje kijken samen.

Ze sjouwde mijn tassen tijdens mijn zwangerschap, fixte een virgin Mojito en ging mee naar het ziekenhuis als ik weer op controle moest. Gewoon voor de gezelligheid. Maar ook na de geboorte van mini staat ze voor ons klaar. Ze haalt voor mij dat godsgruwelijk irritante level in Candy Crush waar ik al maanden in vastzit, blijft logeren als de man een weekend weg is en deelt mijn smaak voor trash tv.

Ze wonen niet bij ons in de stad, maar een stad verderop. Als je het mij vraagt, is het te ver. En ik was dan ook ontzettend blij toen ze vertelden hier in de buurt hun toekomstige huis te gaan zoeken. Ik heb visioenen van nichtjes en neefjes aan tafel, allemaal uit school vandaan. Wie weet?

Dus nee, dat zusje heb ik nooit van mijn ouders gekregen. Wel van mijn broer. Thanks bro!

Bron: allthelyrics.com

Written by

  • Lydia
  • januari 4, 2014
  Beantwoorden

  • MamaJo
  • januari 2, 2014
  Beantwoorden

  Zo zag ik het ook ooit voor me maar helaas, mijn schoonzusters zijn geen vriendschapsmateriaal. :/

  • Oma
  • januari 2, 2014
  Beantwoorden

  En ik er een dochter bij en dankzij jou een zoon
  Dank jullie wel xxxxx

  • esther
  • januari 2, 2014
  Beantwoorden

  Wat lief en wat fijn!!!!

Leave a Comment