Slaapfeestjuuhh!

0 0 0 No comments

Twee keer per jaar ontvlucht de husband zijn meisjeshuishouding voor een ouderwets ‘mannenweekend’. Iets met een groep vrienden van vroegah, een huisje in the middle of nowwhere en verder wil ik er zo min mogelijk over weten. Een paar jaar geleden stond de aankondiging van zo’n weekend gelijk aan een mental breakdown van moi. Drie dagen alleen met mijn baby, peuter en kleuter was niet perse iets om naar uit te kijken, geloof mij. Na een week van nachtmerries en paniekaanvallen viel het uiteindelijk altijd wel mee, maar mijn hobby was het niet (understatement!). Tegenwoordig verloopt zo’n weekend heel anders en zwaai ik de husband een stuk enthousiaster uit. Meisjesweekend bestaat tegenwoordig uit veel lekkers, leuke dingen doen en de kers op de taart is natuurlijk het slaapfeestje! Matrassen naar beneden, popcorn maken, film kijken.. We love it en zo lekker relaxed ook…

Natuurlijk is de hele volksverhuizing van matrassen, lievelingsknuffeldekentjes en 4627284 knuffels even een gedoe. Maar dat vergeet je zo als de discussie over wie waar ligt losbarst. Toen ik die pilstrip weggooide omdat we een derde wilden had ik toch beter na moeten denken over de potentiele ‘Wie slaapt er naast mama? Ik.. Ik..Ik…!!” problematiek tijdens slaapfeestje. Nadat de woonkamer eruit ziet als een schilderij van Mondriaan, zodat iedereen even dicht bij mij ligt kan het feest dan echt beginnen. Lou is ervan overtuigd dat je op een slaapfeestje moet zingen en haar zussen kennen haar langer dan vandaag. Zo snel mogelijk zingen we het volledig repertoire van Vaiana (geen dank hoor..) en dan is het eindelijk tijd voor de film. Die is verrassend leuk, maar duurt ook best lang en inmiddels weet ik weer waarom popcorn in (mijn!!) bed geen goed idee is. Na een half uur vallen we allemaal in slaap en om half twaalf schrik ik wakker. Niet eens van iemands teen die in mijn mond hangt maar van mijn telefoon. De husband appt al de hele avond en vraagt zich af of we gestikt zijn in de popcorn.

Ik klop wat restjes popcorn uit mijn bed, realiseer me dat ik te zwaar ben voor het kindermatrasje waar ik op lig en luister naar de kreuntjes, de zuchtjes en voel me de gelukkigste persoon op aarde als ik weer in slaap val. ’s Nachts word ik nog een keer wakker van iemand die over mee heen loopt op weg naar de wc, maar daar doen we niet moeilijk over. ’s Ochtends vroeg schrikken we wakker van een hysterisch gegil. Het is Lou die net heeft ontdekt dat Rapunzel (haar allerlievelings) terug is op Netflix. Het is ook kwart over zes…. Croissantjes in de oven en vooruit, we maken er een lekker knus haardvuurtje bij. Dat alle dekbedhoezen vervolgens ruiken als een houtoven ontdek ik toch pas vanmiddag.

Voor nu geniet ik van de ‘rust’…

Written by

Leave a Comment