in the spotlight: Stichting Slimme Boefjes!

0 0 0 2 comments

Als ik iets ontzettend leuk vond tijdens mijn zwangerschappen, dan was het wel babyshoppen! Met een uitzetlijst op pad langs alle babywinkels of languit op de bank de liefste rompers, lakentjes en knuffeltjes in een winkelwagentje gooien. Zalig! Echter, ik besef mij maar al te goed dat dit niet voor iedere aanstaande ouder mogelijk is.

logo_jpeg_SB

Ontelbaar keren rompertjes opvouwen

Omringd door die babyspullen voelde ik mij echt een aanstaande moeder. ‘Er komt straks echt een baby die in dit mini pakje gaat passen’. Toegeven aan de nesteldrang en ontelbaar keren al die rompertjes opnieuw opvouwen en het wiegje nog eens opmaken. Kun je je voorstellen dat er moeders zijn die in die periode alleen maar verdrietig en angstig zijn omdat ze niet weten hoe ze het voor elkaar moeten gaan krijgen? Omdat er geen geld is om aan de slag te gaan met die uitzetlijst bijvoorbeeld.

Gelukkig bestaat Stichting Slimme Boefjes. Deze stichting is het met mij eens dat ieder kind een zo onbezorgd mogelijke start zou moeten krijgen. En dat begint door de aanstaande moeders een handje te helpen met de Baby StartKid.

De Baby StartKid

De Baby StartKid is een startpakket met tweedehands spullen. Spullen die door de kraamzorg wordt geadviseerd en die nodig zijn voor het verzorgen en kleden van een pasgeboren baby. Het zijn niet zomaar tweedehands spullen. Stichting Slimme Boefjes heeft inzamelpunten door het hele land en alles wordt netjes verzameld en gesorteerd. Daarna wordt de StartKid zorgvuldig samengesteld en ingepakt. Het moet voor de aanstaande moeder natuurlijk wel een feest zijn om uit te pakken!

StartKid_J

Wat zit er in de Baby StartKid?

Bij het samenstellen van de StartKid wordt dus rekening gehouden met de adviezen van de kraamzorg, maar uiteraard ook met het seizoen en de uitgerekende datum. Er zijn drie soorten: een pakket voor jongens, voor meisjes en een neutraal pakket. Ieder pakket bevat bijna 100 items! Natuurlijk is ieder pakket uniek, want Slimme Boefjes is afhankelijk van de spullen die gedoneerd worden. De maten gaan van maat 50 tot en met 68 en indien nodig zijn er producten beschikbaar voor prematuren. Sowieso zit in ieder pakket een aantal standaard zaken zoals badcapes, hydrofiele luiers, kruiken, lakensets, een deken, kleding, spuugdoekjes en zuigflessen (zonder spenen).

Voor wie is de Baby StartKid?

De StartKid is bedoeld voor ouders die in Nederland wonen en om bepaalde redenen niet zelf voor de babyuitzet kunnen zorgen. Dit kunnen financiele redenen zijn, maar Slimme Boefjes schiet met de Baby StartKid ook te hulp bij aanstaande moeders met psychische problemen, die te maken krijgen met een tienermoederschap of bijvoorbeeld een echtscheiding. Maar denk ook aan moeders die tijdelijk verblijven in een Blijf van mijn Lijf huis, een vluchtelingenstatus hebben of een beperking of ziekte.

StartKid_M

Wat kost de Baby StartKid?

Slimme Boefjes bestaat dankzij donaties, giften en de hulp van vele vrijwilligers. Toch brengt het samenstellen van een StartKid kosten met zich mee. De eigen bijdragen voor een StartKid bedragen om die reden 17,50 euro. Mocht het pakket verstuurd moeten worden, dan komen er nog verzendkosten bij. Echter, indien de aanstaande moeder niet in staat is om de eigen bijdrage te betalen, dan kan de zorgverlener een StartKid aanvragen. De moeder ontvangt het pakket dan helemaal gratis.

Help mee!

Misschien heb je wel eens een inzamelpunt van Slimme Boefjes zien staan bij het consultatiebureau? De inzamelboxen staan verspreid door het land. Hier kan je een overzicht vinden en zoeken naar een punt bij jou in de buurt. Je leest hier welke spullen altijd welkom zijn. Naast kleding en beddengoed zijn er namelijk tal van andere zaken hartstikke welkom! Bijvoorbeeld aankleedkussenhoezen, babyspeelgoed, hydrofiele luiers, kleerhangertjes en sokjes.

Naast babyspullen schenken is het ook mogelijk rechtstreeks een donatie te doen of mee te helpen als vrijwilliger

Help je ook mee? Ik denk maar zo; alle kleine beetjes helpen. Want iedere aanstaande moeder zou dat heerlijke gevoel van al die rompertjes vouwen toch mogen ervaren?

Natuurlijk ben ik ook direct aan de slag gegaan en gaan deze spullen naar het inzamelpunt bij het CJG in Bodegraven!

kleding baby

Dit artikel is in samenwerking met Stichting Slimme Boefjes

Written by

  • Samantha
  • augustus 25, 2017
  Beantwoorden

  Super! Ik bracht regelmatig spulletjes naar Stichting Babyspullen, een soortgelijk initiatief.

  • Melina
  • augustus 23, 2017
  Beantwoorden

  Wat een geweldig initiatief!

Leave a Comment