Stichting Jarige Job

0 0 0 No comments

Deze maand draait om geven. Met de feestdagen voor de deur roken de pinpassen en rinkelen de munten. Drukke koopavonden, zakken vol cadeaus. Nederland pakt weer uit als het gaat om Sint en Kerst. Maar er zijn in Nederland meer dan genoeg kinderen die niks krijgen. Niet met Sint, niet met Kerst, zelfs niet met hun verjaardag.

En dat vind ik best wel heftig. Ouders komen in situaties terecht waardoor ze hun kinderen niet alles kunnen geven. En ik ben van mening dat, als we allemaal een klein beetje helpen, ieder kind een fijne Sint, Kerst en verjaardag kan hebben.

Stichting Jarige Job

Over dat laatste feest wil ik het even hebben, want ik ontdekte pas Stichting Jarige Job. Want ieder kind verdient een verjaardag en deze stichting zet zich daarvoor in. Want wist jij dat er in Nederland ruim 61.000 kinderen hun verjaardag niet kunnen vieren?

 ‘Jarige Job helpt deze kinderen én daarmee het hele gezin door in ieder geval de belangrijkste dag van het jaar wél mogelijk te maken. Jarige Job geeft geen geld maar een verjaardagsbox ter waarde van € 35,-, met alles erop en eraan. Zoals slingers, ballonnen, taartmix, traktaties, wat lekkers voor thuis en cadeautjes. Ruim voor de verjaardag van het kind krijgen de ouders de Jarige Job verjaardagsbox. Zij zorgen ervoor dat het huis versierd is, dat de taart gemaakt is, cadeautjes zijn ingepakt en de traktatie voor op school klaar staat. De kinderen hebben geen idee van het bestaan van Jarige Job. Hierdoor wordt een verjaardag weer een echt gezinsfeest!’

Zelf schrok ik van het grote aantal kinderen. Ik bedoel, 61.000… Het deed mij besluiten mijn steentje bij te dragen. Want een verjaardag voor een kind is toch iets magisch?

Hoe het werkt

Stichting Jarige Job werkt samen met de Voedselbank en andere maatschappelijke organisaties die zich richten op kinderen die opgroeien in armoede. Denk hierbij aan organisaties zoals Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Leergeld, Nationaal Fonds Kinderhulp en Het Vergeten Kind. Er wordt dus goed opgelet; een verjaardagsbox komt echt op de goede plek terecht.

Wat kunnen we doen?

Allereerst; doneren. Maar dat hoeft zeker niet per se met geld. Kijk hier maar eens naar initiatieven waaraan je mee kan werken. Daarnaast zoekt de stichting vaak vrijwilligers door het hele land. Er is ook een educatieprogramma beschikbaar om armoede bespreekbaar te maken onder kinderen. Heb je een bedrijf? Ook dan heeft Stichting Jarige Job je nodig! Daarvoor kan je deze pagina checken.

Kortom

Laten we met z’n allen een klein beetje doen. Denken aan al die kinderen die geen feestje hebben. Simpelweg omdat papa en mama in een situatie verkeren die al verdrietig genoeg is. Laten we kinderen daar niet de dupe van worden. Alle kleine beetjes helpen!

 

Written by

Leave a Comment