Tip! Gekoelde rode wijn

0 0 0 No comments

Wellicht is het je de afgelopen jaren opgevallen dat de moms gek zijn op hun wijn. Vroeger kon iedereen die ons een beetje kende zonder overleg voor ons bestellen (Jessica wit, Martine rood). Maar zoals dat gaat in een goede ‘relatie’, met de jaren ga je steeds meer op elkaar lijken en varieren we. Vaa stap ik in de zomer over op witte wijn omdat rode wijn nu eenmaal beter past bij knapperende haardvuren, hoosbuien (opwaren tenslotte) en donkere avonden van urenlang tafelen. Deze bloedhete zomer deed ik echter een zalige ontdekking. Gekoelde rode wijn is zaaaaaaaalig!

Zweigelt

Nu leent zeker niet elke rode wijn zich hiervoor. Maar na wat onderzoek en wat hulp van een plaatselijk wijnhuis ben ik eruit. Zweigelt is you’re man! Of woman, want ik heb geen idee of wijn een mannelijk of vrouwelijk woord is. Ik gok het laatste 😉 Zweigelt dus en de eerlijkheid gebied te zeggen dat ik er tot afgelopen zomer nog nooit van had gehoord. Tijd voor een lesje, zit je klaar? Zweigelt is een blauwe druif die in 1922 ontwikkeld is in Oostenrijk. Het is zelfs de meest voorkomende blauwe druif in de Oostenrijkse wijnbouw (bron Wikipedia). Misschien toch eens een vakantie die kant op overwegen…

Tip

Lekkere exemplaren vind je bij de slijter of online. Maar hold you’re horses want waar viel mijn oog op tijdens een rondje groente en fruit inslaan bij de Lidl? Zie ik daar een Zweigelt? Hoppa, in het karretje jij! Na uitgebreid en professioneel onderzoek (onderschat de husband en mij niet mensen) kunnen we concluderen dat dit een prima exemplaar is (prijs € 4,49) en zeker voor herhaling vatbaar. Daarnaast is het ook nog een mooie fles om te zien en i know…. Dat zegt he-le-maal niets over de kwaliteit maar staat toch gezelliger dan een stoffig logo van een Frans chateau.

Ik zeg cheers!

Written by

Leave a Comment