Tips babyuitzet lijst!

0 0 0 No comments

Moeders weten waar we het over hebben. De uitzetlijsten! Een handige lijst met ‘boodschappen’, speciaal gemaakt voor je baby. Hoe leuk is het om met de lijst op pad te gaan en je winkelwagen vol te gooien? Er zijn heel veel lijsten te vinden en wij namen er een paar onder de loep. In dit artikel onze tips voor de babyuitzet lijst!

♥ Een aantal maanden voor je bevalling krijg je het pretpakket van je verzekering (als je hiervoor verzekerd bent). KIJK NIET IN DAT PAKKET! IK HERHAAL DOE HET NIET! Een week of drie voor je bevalling is vroeg genoeg en haal dan ook alleen de matrasbeschermer eruit! IK HERHAAL ALLEEN DE MATRASBESCHERMER. Blijf in de ontkenningsfase zolang het kan, what is seen cannot be unseen…

♥ Bij Ikea kun je een matrasbeschermer kopen, kost rond de 13 euro. Die is gewoon wasbaar en kan onder je hoeslaken. De matjes die in het pakket zitten zijn vrij klein en geloof ons, de bende rondom een bevalling niet. Zal je net zien dat je net 10 cm van dat ellendige matje ligt als de vliezen breken en je matras naar de haaien is..

♥ En als je toch aan het shoppen bent, koop donkere hoeslakens voor over je matras voor de eerste dagen na de bevalling. You’ll can thank us later 😉

♥ Wit is sowieso uit den boze gedurende je kraamtijd, denk aan shirts, pyama´s, joggingpakken en ja, ook ondergoed.

♥ Kraamverband. Je hebt niet genoeg aan 1 pak. nee,e cht niet! Zorgen dat je minimaal 3 pakken in huis hebt.

♥ Een kleinere variant kraamverband is te koop bij de Kruidvat. Gooi er maar vast een paar in de vriezer. Helpt namelijk bij pijnlijke egels en stuwende bollen.

♥ Badthermometer. De meeste mensen hebben een thermostaatkraan waarmee je de temperatuur instelt. Ook hebben sommige badjes al een badstop die een bepaalde kleur krijgt als de temperatuur goed is.

♥ Een aankleedkussen is natuurlijk een must, maar eentje extra is handig als jouw baby veel beneden is. Zeker de eerste weken alleen met je baby, is zo’n extra kussen ideaal (ook omdat het niet zo prettig is om ieder uur de trap op en af te gaan met hechtingen). En ’s nachts is het weer perfect dat er eentje bij het bed in de buurt is, scheelt weer een ritje naar beneden!

♥ Wil je geen extra kussen en kies je ervoor je baby te verschonen op de bank? Zorg er dan voor dat de stof van je bank verzekerd is tegen plas-, poep en melkspuugvlekken.

♥ De meeste lijsten adviseren 2 hoezen voor het aankleedkussen. De eerste week is dit goed te doen, want de kraamverzorgster doet jouw was wel. Maar de weken erna ontdekte ik dat ik er zo’n 342 per week doorheen jaagde. Of eigenlijk deden mijn baby en haar stoelgang from hell dat. Inslaan die handel!

♥ Over mutsjes een tip van een klinisch verloskundige tijdens een voorlichting in het ziekenhuis. Op de lijstjes worden meestal 2 mutsjes geadviseerd. 1 mutsje wordt direct na de geboorte opgedaan en die wil je echt niet terug om te wassen. Een paar uur daarna krijgen ze weer een schoon mutsje op en de dag daarna worden de meeste baby’s pas gewassen. Koop er dus minimaal 4 en als je in het ziekenhuis gaat bevallen, neem ze dan ook alle 4 mee. Wel zo fijn om ook voor het naar huis gaan even een schoon mutsje op te kunnen zetten.

♥ Er zijn ontzettend veel hulpmiddelen verkrijgbaar om de zorg voor een newborn te vergemakkelijken (bijvoorbeeld van Avent). Laat je goed voorlichten zodat je kiest voor de dingen die bij jou/jullie passen).

♥ Wil je een wiegje gebruiken? Bedenk je dat dit voor ongeveer 4 maanden is. De meeste baby’s worden dan te groot. Leen dus een wieg of koop er eentje tweedehands.

♥ Op de lijsten worden moltons, zeiltjes en onderleggers genoemd. Hier werd er een opgevouwen hydrofiel onder het lakentje gelegd door de kraamverzorgster, met daarop het onderlakentje. Al het andere ligt dus ongebruikt in de kast.

♥ Waskussenhoezen passen ook vaak om het wiegmatras. Daar heb je tenminste nog wat aan als je baby overgaat naar het ledikant.

♥ Kruiken heb je echt nodig, in welke maand je baby ook geboren wordt. Dat is niet erg want dit betekent dat iedere moeder ze heeft!!! Gewoon lenen dus, een nieuw dopje kan je eventueel los kopen bij de Hema.

♥ Die poedercontainers voor flesvoeding zijn hartstikke handig. Met scheppen van het pak naar de fles gaat bij mij namelijk de helft al verloren. Die bakjes moet je wel heel goed laten drogen, anders blijft er poeder in achter. Meerdere containers zijn dus makkelijk. Die van de Kruidvat voldoen prima, die van de Hema vond ik een drama. Daarvan is het ‘tuutje’ namelijk niet hoog genoeg, waardoor je meestal een deel alsnog naast de fles gooit.

Het is misschien niet hetzelfde als shoppen voor een vakantie op Bali, maar dames.. Shoppen blijft shoppen dus aan de slag…!

* Dit artikel is een samenwerking met Avent

Written by