Met deze tips overleef jij je eerste weken als ouders!

0 0 0 One comment

Congrats, er is een fantastic little one op komst! Te gek natuurlijk, maar wat nu? Dat je leven gaat veranderen op veel punten is wel bekend. Maar nu verwacht iedereen ineens dat je ook dingen gaat regelen waarvan je het bestaan niet eens kent. Geen paniek want speciaal voor jou hebben wij 8 tips op een rijtje gezet. Van slapeloze nachten tot wassen als een baas. Laat die baby maar komen!

# 1: Het verlanglijstje

Natuurlijk beginnen we met de cadeaus 😉 Bij de geboorte van je baby ga je gegarandeerd overladen worden met cadeaus van vrienden en familie. Helemaal niet gek dus om alvast een verlanglijstje te maken. Tenzij jij heel erg hoopt op 53 rompers die net te klein of te lelijk zijn. In dat geval mag je door naar #2. Met een verlanglijstje weet je zeker dat je precies krijgt wat je leuk vind en een ander voordeel is dat je vrienden en familie niet met hun handen in het haar zitten over wat ze moeten kopen. En nee, het is helemaal niet raar om nagellak op dit lijstje te zetten….

#2: Koop op de groei

Baby’s groeien als kool! Die kleine pakjes zien er altijd schattig uit, maar voordat je het weet zijn ze eruit gegroeid. Zonde natuurlijk, als je net zo’n mooi pakje hebt gekocht wat hem of haar fantastisch staat. Daarom is het handig om ook alvast pakjes in een maatje groter te kopen. Wil je trouwens precies weten wat zo’n newborn allemaal nodig heeft? Zalando heeft een baby uitzetlijst voor je gemaakt. Zeker de moeite waard om te checken!

# 3: Dragen én duwen

In eerste instantie schrik je je kapot van de prijzen van kinderwagens. Maar ik kan je verzekeren, dit is de beste investering die je maakt. Niet alleen je baby brengt het nodige extra gewicht met zich mee, maar ook al je bagage. Denk aan flesjes, luiers, voeding en dan ook nog eens je eigen bagage. Een kinderwagen is daarom de ideale manier om met jouw baby en alle benodigde spulletjes rond te wandelen. En laten we eerlijk zijn, het oog wil ook wat!

# 4: Altijd dichtbij

Baby’s voelen zich het veiligst dicht bij hun ouders, en jij vindt het waarschijnlijk fijn om je baby zo dicht mogelijk bij je te dragen. Om dit zowel voor je baby en voor jezelf comfortabel te maken, kun je een draagzak of draagdoek aanschaffen waarin je je baby tegen je borst of op de rug kunt dragen. Bijkomend voordeel, je hebt je handen vrij en daar komt die nagellak van #1 dan weer van pas…

# 5: Geen slapeloze nachten

Naar alle waarschijnlijkheid zal een ‘heftige nacht’ de komende tijd een hele nieuwe betekenis krijgen. Om je slapeloze nachten een beetje te beperken zou je een bedje naast je eigen bed kunnen zetten, zodat je gelijk kan reageren wanneer je baby wakker wordt. Nog een lifesaver voor ’s nachts. Als je flesvoeding geeft, zorg dan dat er een thermoskan met warm water klaar staat. Trust me, elke seconde telt als je baby ’s nachts begint te gillen.

# 6: Controleer tempratuur

Pasgeboren baby’s hebben hun lichaamsfuncties nog niet heel goed onder controle. Het is daarom belangrijk om regelmatig de lichaamstemperatuur van je baby te checken. Op die manier kun je ervoor zorgen dat de kamertempratuur altijd aangenaam is. In een babyslaapzak, inbakerzak of een onesie voelt je baby zich lekker geborgen en kan hij veilig slapen.

# 7: Luiers

Wellicht overbodig, maar we noemen hem toch! Laat je baby nooit (NOOIT!) alleen op de commode bij het verschonen van de luiers. Zelfs niet om even snel iets te pakken aan de andere kant van de kamer. Eyes on the baby! Je weet namelijk maar nooit wanneer ze besluiten om voor het eerst om te rollen!

# 8: Grote wasjes, kleine wasjes

Je wasmachine zal niet weten wat hij meemaakt, want met de komst van de baby draait jouw wasmachine straks overuren. Wij snappen ook niet hoe een baby van krap 50 centimeter kan zorgen voor drie volle machines per dag, maar het gebeurt. Was babykleding na aankoop zeker 1 à 2 keer en gebruik daarbij wasmiddel wat de gevoelige babyhuid niet irriteert.

Heb jij nog goede tips? Let us know!

* Dit artikel is een samenwerking met Zalando

Written by

    • Sara
    • februari 26, 2018
    Beantwoorden

    Leuk om te lezen. Wij zijn in juni/juli aan de beurt. Ik ben benieuwd

Leave a Comment