De TOFSTE series van 2017!

0 0 0 3 comments

Daar zijn ze, de tofste series van 2017! Als eerste een kleine disclaimer: Martine is op geen enkele manier verantwoordelijk voor verwaarlozing van kinderen, werk, huishouden of seksleven. Oke, dan zijn we nu klaar voor mijn vijf ultieme favorieten van vorig (je weet wel diep donker 2017) jaar!

1.The Handsmaid Tale

Eigenlijk wilde ik deze serie ook op nummer 2 tot en met 5 zetten. Een van de tofste series everrrr! Echt mensen, als je in 2018 slechts één serie zou willen kijken (why haha) laat het dan deze zijn! Mega, vette indruk heeft hoofpersoon Offred op me gemaak! Het verhaal speelt zich af in de toekomst en Amerika heet nu Gilead. Er heerst een streng regime waarin vrouwen een compleet onderdanige rol dienen te vervullen. Gilead heeft echter een groot probleem en dat is dat bijna alle vrouwen onvruchtbaar zijn. De vruchtbare vrouwen die over zijn worden gedwongen ingezet als dienstmaagden in huishoudens van hoge regeringsambtenaren. Zij zijn verplicht maandelijks deel te nemen aan een bizar (!) ritueel om maar zo snel mogelijk zwanger te worden. Het verhaal wordt verteld vanuit het oogpunt van Offred, één van de dienstmaagden.

De serie is duister en ik heb er nog lang aan zitten denken. Het laat zien hoe je veilige wereldje -zonder dat je het zelf direct in de gaten hebt- kan veranderen in een fundamentalistische republiek en dat het voor je het weet te laat is om in actie te komen. ECHT HEEL TOF deze serie en ik wacht met smart op seizoen twee!

2. Soof, een nieuw begin

Heb je net als ik enorm gesmuld van de Soof films? Dan is dit jouw must see! De serie is eigenlijk gewoon een rits films achter elkaar. Net zo hilarisch, net zo ontroerend soms en net zoveel Lies Visschedijk. Dus ritsel een berg vriendinnen of zorg dat je man weer eens lekker veel moet overwerken, plop die kurk en genieten maar! En joehoe, ook hier is er een tweede seizoen aangekondigd!

3. New Girl

Ik was mijn girl crush op Jess een tikkeltje vergeten maar op de valreep van 2017 ontdekte ik dat er nog een seizoen (5) op Netflix stond wat ik nog niet had gezien. En wat voor seizoen want ik vond dit echt een van de grappigste ooit. Elke aflevering me kapot gelachen en ook de husband bulderde vrolijk mee. Prima serie dus om met z’n tweetjes te bingewatchen, want na al dat overwerken heeft hij ook een beetje quality time nodig ;). Op zoek naar de tofste series? Megan Fox will do the trick 😉

4. Riverdale

For your info, ja ik weet dat ik zo’n beetje twintig jaar te oud ben om tot de doelgroep te behoren maar man, wat is het af en toe zaaaaaalig om een serie te kijken waarbij je ongeveer 15 % van je hersencapaciteit gebruikt, iedereen belachelijk knap is en het sfeertje heerlijk Twin Peakserig is. Ik keek het volledige seizoen in bad met een berg kaarsen aan. Nee gek, niet in één keer want dan zou ik veranderd zijn in een rozijn. Maar absoluut een aanradertje, zowel het bad als de serie!

5. The Good Wife

Alicia Florrick, wat zal ik eens over je zeggen. Want eerlijk gezegd heb ik een beetje een haat-liefde verhouding met je. Net als ik denk ‘wat ben je toch een lekker wijf’ trek je weer een ugly broekpak aan en vergeet compleet wat voor sterke indepent woman je bent. Toch kwam ik uiteindelijk elke keer weer bij je terug (als een good wife hehe) en keek alle seizoenen. Verslavender dan je denkt die Alicia!

Wat was jouw favoriete serie van 2017?

Written by

  • Danielle
  • januari 12, 2018
  Beantwoorden

  the sinner en bloodline!

  • Letje
  • januari 12, 2018
  Beantwoorden

  Wat ik onverwacht leuk vond was Lucifer!!!

  • Miranda
  • januari 12, 2018
  Beantwoorden

  Ik zit nu in seizoen 4 van Reign. Zo tof! Even doorzetten in het begin maar daarna vol met plots en intriges.

Leave a Comment