Trouwen in het buitenland

0 0 0 No comments

Ik heb er hier al vaker over geschreven. Voor de husband en mij geen traditionele bruiloft in Nederland. Ruim 12 jaar geleden besloten wij (redelijk impulsief) om ‘stiekem’ te trouwen tijdens onze rondreis door Zuidoost Azië. Een half jaar lang backpackten we ons een slag in de rondte, dus waarom niet direct een trouwerij afvinken. Reuze handig ook, want een huwelijk verreist wel de nodige voorbereidingen en daar hadden we nu net even helemaal genoeg van.

To do

Zo’n maandenlange reis naar het buitenland kostte namelijk een stuk meer voorbereidingen dan wij van tevoren dachten. Er stonden een aantal landen op ons verlanglijstje. Met stip op één was dat Cambodja. We hadden er ooit iets over gezien in een reisprogramma en dat sprak ons direct aan. In die tijd stond het toerisme daar ook nog veel meer in de kinderschoenen dan nu. Toen we ons begonnen te verdiepen (lees: een stapel Lonely Planets doorploegden) werd ons al snel wat duidelijk. Zonder een geldig visum voor Cambodja zouden we niet erg ver komen.

Regelen maar

Nu mag ik tegenwoordig mijn administratie en dergelijke redelijk goed op orde hebben. Mijn 26-jarige zelf dacht daar heel anders over. Gelukkig bleken de husband en ik ook op dit gebied een uitstekende match. Ik stortte mij op het vinden van de beste accommodatie voor de laagste prijs (ik doe niet aan ratten moet je weten). Hij maakte daadkrachtig een lijst met alle benodigde papieren, inentingen en niet geheel onbelangrijk, hij maakte een begroting. Toen was het aanvragen van een visum nog een heel gedoe. Man, wat een stapel formulieren kwam daar aan te pas. Gelukkig gaat dat tegenwoordig een stuk eenvoudiger.

Visum Cambodja

Mocht je zelf een reis overwegen naar een land waar een visum voor verreist is? De handige site e-visums.nl had ons toen in elk geval een hoop gedoe bespaart. Met een simpele druk op de knop zit je direct op de pagina waar je alles in een klap kunt regelen. Ze vraag je het visum voor Cambodja gewoon online aan. Het aanvraagformulier kost je een minuutje of vijf en ook de kosten zijn direct inzichtelijk. Zo kost een visum voor Cambodja tegenwoordig €54,95. Dit betaal je lekker veilig via IDEAL of PayPal in plaats van een shabby agentje. Weet je in elk geval zeker dat je niet bedonderd wordt waar je bij staat. Wel zo fijn! Tevens zie je direct hoe lang je in het land van bestemming mag blijven en wat de geldigheid van het visum is. En mocht je op reis gaan met je kinderen? Ook voor hen regel je direct een visum zodat je in een klap klaar bent.

Here we come

Superhandig als je het mij vraagt en ik kan dan ook maar één conclusie trekken. We moeten echt een keer terug naar het land waar we elkaar eeuwige trouw beloofden. Alleen bestaat ons reisgezelschap nu uit vijf personen. Lijkt me te gek om mijn dochters Cambodja te laten zien.  Al is het alleen al voor die zalige Cambodjaanse bruidstaart. 😉

Dit artikel is geschreven in samenwerking met e-visums.nl

Written by

Leave a Comment