Koffie? Vaarwel my love…

0 0 0 No comments

Ruim jaar of drie geleden kwam hij in mijn leven. Op aandringen van de husband, dat geef ik direct toe. Persoonlijk vond ik het nogal onzin zo’n extra apparaat in de keuken. Al stond hij prachtig naast de ongebruikte sapcentrifuge, maar binnen no time was ik verknocht aan de zaaaaaalige geur van vers gemalen koffie.

Koffie… Don’t mess with the first cup!

Jup, dat opschuimpijpje was een salmonella brandhaard nogal lastig om schoon te houden en de bonen waren altijd op als ik koffie wilde maken, maar man wat hield ik van je. Met de nadruk op hield, want in het najaar van 2017 begon je wat high maintenance te worden. Nu ben ik niet vies van een beetje attitude, maar don’t mess met mijn eerste kop koffie ’s ochtends en dat was precies wat je deed.

Eerst werd je wat trager, vervolgens nog lawaaierig en iedereen die weleens een bonenmaler aan de slag heeft gehoord weet dat dit niet perse wenselijk is zo ’s ochtends vroeg. En toen was daar die zwarte (hehe) dag dat je volledig dienst weigerde. Hortend en stotend perste je er nog een kopje koffie uit voor de husband, maar daarna slaakte je je laatste zucht. Je snapt dat deze dag bijna het einde van ons toch best wel gelukkige huwelijk betekende. Drie kinderen kon onze relatie prima hebben maar koffie delen?! Er zijn grenzen lieve mensen…

Er volgde een donkere maand (december hè) waarbij we in de weer gingen met een French press. Correctie, waarbij de husband in de weer ging en ik om de minuut naar de keuken riep of mijn koffie nu ein-de-lijk klaar was. En al snel kwamen we tot de conclusie dat als we nog lang en gelukkig wilden leven we op zoek moesten naar een andere optie voor de koffie.

Inmiddels staat dat nieuwe apparaat sinds een week te stralen op het aanrecht, jup naast de sapcentrifuge die nog steeds geen overuren maakt. Het is een oude liefde want joe, wie keek er niet naar E.R.?! En man, als ik nu s’ochtends vroeg de melkopschuimer hoor snorren knap ik bijna uit elkaar van geluk. Mijn goede voornemen dit jaar? Nooit meer slechte koffie! Is voor iedereen beter ;).

Martine

Written by

Leave a Comment