Met de bakfiets op vakantie

0 0 0 4 comments

Soms moet je uit je comfortzone stappen en iets totaal nieuws proberen. Weg van de gebaande paden… Soms neem je dit iets te letterlijk en besluit je met je man en drie kinderen op fietsvakantie te gaan. Jawel, met de bakfiets op vakantie. Ik weet nog steeds niet wat me bezielde toen ik dit plan een paar jaar geleden aan de husband pitchte. Ik weet ook nog steeds niet wat de husband bezielde toen hij ermee akkoord ging. Mijn plan was als volgt. Bakfiets vol laden met de bagage, oudste dochter op haar eigen fiets en de andere twee bij mij (ter info, de meisjes waren toen vijf, drie en 14 maanden). Aangezien we toen nog nooit gekampeerd hadden, zouden we overnachten in trekkershutten. Voor wie onbekend is met het fenomeen trekkershut, dit zijn houten hutjes van 6 vierkante meter waar twee stapelbedden in staan en verder…. niets. De ideale habitat voor een gezin van vijf personen zonder kampeeruitrusting.

Verbijstering alom

Vrienden en familie die informeerden of we al vakantieplannen hadden, keken verbijsterd als we ons plan uit de doeken deden. De reacties vielen in twee categorieën onder te verdelen; diep respect en totale waanzin. Wij bleven lachen al werd ik wel wat zenuwachtig toen de datum van vertrek naderde. Wat als het takkeweer werd, wat als de kinderen niet zouden slapen in de hut, wat als fietsen dikke ellende bleek te zijn….

De dag van vertrek brak aan, het was stralend weer, alles (inclusief campingbedje) paste in de trouwe bakfiets en daar gingen we. En ik kan volmondig zeggen dat dit een van de leukste vakanties was die we ooit hebben gehad. De meiden genoten van het campingleven, de knutselclubs, de andere kindjes om mee te spelen en wij genoten van de rust. ’s Avonds stortten ze uitgeput in de stapelbedjes waarna wij heerlijk konden borrelen (in dikke joggingpakken, het blijft tenslotte Nederland). Op de fietsdagen fietsten we ’knooppuntroutes’ die genoeg vermaak boden voor de dames. Denk aan koetjes, paardjes en heel veel ijsjes. Dat wij de enige niet-gepensioneerden waren die deze routes fietsten, maakte niets uit. Onze stoet leverde ontzettend veel leuke reacties op. Oudste dochter fietstte met haar vijf jaar in totaal ruim 170 kilometer en zowel zij als onze fietsen konden dat prima aan. Enige tip, die ik kan bedenken is dat het fijn is als je goede fietsen hebt. Die Utrechtse Heuvelrug vond ik af en toe een nasty f*cker en dan is het fijn als je de nodige versnellingen hebt (denk bijvoorbeeld aan een MTB fiets)

Een dikke vette aanrader dus, met de fiets op vakantie! Het is in ieder geval weer eens wat anders en de meiden hebben het nog steeds weleens over dit avontuur. Mocht je al aan het rondkijken zijn voor de zomer, zoek niet verder. De hutten hebben we gevonden via www.trekkershutten.nl.

* Dit artikel is een samenwerking met Matrabike

Written by

  • colet wa
  • maart 6, 2014
  Beantwoorden

  hallo zag je verhaal staan heb hem geplaats op fb pagina : fiets gekken nederland :p wij doen het zelfde :p

  • cornel
  • oktober 29, 2013
  Beantwoorden

  Een trekkershut is ideaal als overnachting bij een fietsvakantie. Er staan 2 stapelbedden en nog meer! Namelijk een tafel met 4 stoelen, een gasstel met fluitketel of waterkoker. De indeling van de meeste hutten is hetzelfde of in spiegelbeeld, daardoor krijgen spullen een vaste plek en ga je niet steeds lopen zoeken als je in een andere hut overnacht. De locatie van de hutten is verschillend, de ene keer slaap je op een super grote camping met zwembad, de andere keer op het erf van een boerderij. Ik heb 10 keer met de kinderen een fietstrektocht gemaakt. Om de beurt maakten we de route. Niet te lang, zodat er tijd overbleef voor museumbezoek of spelen onderweg in het bos of op de camping. Veel plezier als je dit ook gaat doen.

  • Fantastic Moms
  • oktober 28, 2013
  Beantwoorden

  Ha Bret,

  Uiteraard is het prima om het op jullie Facebook te plaatsen, vind ik leuk 😉
  ennuh… graag gedaan, het was een Fantastic vakantie!

  • Babboe Bakfietsen
  • oktober 28, 2013
  Beantwoorden

  Beste Fantastische Mama,

  Prachtig stukje en wat enorm leuk dat je met de bakfiets op vakantie bent gegaan! Ik heb je tweet zojuist ‘geretweeted’ en (mits je het oké vind) plaats ik hem zo ook even op onze Facebook pagina!

  Wederom dank dat je voor de Babboe bakfiets hebt gekozen en voor het schrijven van het leuke stukje!
  Met vriendelijke groeten, Bret – Babboe bakfietsen

Leave a Comment