Vet Lekker: Nederlandse Streetfood Cultuur

0 0 0 No comments

Snacken, ik houd ervan! Je hebt van die mensen die heel nuffig hun neus optrekken voor een frikandel, but it ain’t me! Natuurlijk weet ik ook wel dat balans het codewoord is in dezen. Dus probeer ik braaf mijn snackgedrag een beetje binnen de perken te houden. Zeker nu er nog wat wijn en kaas aan mijn heupen is blijven plakken na de vakantie. En laten we niet vergeten dat we ineens in Mexico wonen qua klimaat en het tegenwoordig dus maandenlang bikiniseizoen is, in plaats van drie dagen. Maar geen paniek hier, want met het toffe kookboek Vet Lekker heb ik DE perfecte oplossing gevonden voor mijn snack cravings!

Vet Lekker!

Want al die heerlijke snacks die me altijd tegemoet lachen vanuit de vitrine bij de snackbar maak (t) de husband ik voortaan gewoon zelf! Danny Jansen legt in dit heerlijke boek precies uit hoe je zelf een frikandel in elkaar draait, een kaassouflé knutselt of een Berenklauw (mijn persoonlijke favoriet!!) bouwt. Uiteraard met verse ingrediënten waardoor ik één en ander ineens prima aan mezelf kan verantwoorden. Thank you Danny!

Cadeautip

Het is dus maar goed dat we zelf geen frituurpan hebben (hi buurman!), want anders kon ik de innig geliefde barbecue van de husband vast bij het grof vuil zetten. En de hele familie aanmelden bij de Weight Watchers, maar dat terzijde… Want laten we eerlijk zijn, alles wat je zelf maakt is toch een stuk lekkerder.

Vet Lekker is wat mij betreft dus een reuze aanwinst in de keuken, dat snap je 😉 Mijn doel voor de komende maanden is om elk recept een keertje te testen. Wish me luck! En natuurlijk is dit ook een perfect cadeautje voor iedereen die van snacken houdt. En laten we eerlijk zijn, wie houdt daar nu niet van?! Gevalletje altijd goed dus! Je vindt dit toffe kookboek in de boekhandel of hier online.

Written by

Leave a Comment