Voor mijn broer(tje) & Voor mijn zus(je) + WINNEN!

0 0 0 13 comments

Heb jij een broer? Of een zus? Of misschien wel allebei? En hoe vaak vertel jij ze hoeveel ze eigenlijk voor je betekenen? Ik gok zomaar dat dat niet al te vaak is. Ik spreek uit ervaring namelijk. Mijn broer is mijn beste vriend, maar ik zeg het hem eigenlijk zelden… En toen vielen deze boekjes op de deurmat; Voor mijn zus(je) en Voor mijn broer(tje).

Elma van Vliet

Elma van Vliet is voor mij geen onbekende. Op Fantasticmoms.nl schreef ik al vaker over haar boeken. Zo heb ik voor allebei mijn kinderen het boek ‘Mam & pap vertellen over jou’ en ik vul trouw ieder jaar het boek in. Een kleine terugblik op hun jaar, wat we deden, welke grappige dingen er gezegd werden en hoe ze eruit zagen.

Voor mijn ouders

Maar ook het boek ‘Mam, vertel eens’ en ‘Pap, vertel eens’ gaf ik ooit aan mijn ouders. Zo kunnen zij hun herinneren over mij vastleggen en heb ik altijd een naslagwerk van hun hand. Mijn moeder liet dit boek ooit invullen door haar eigen moeder en nu ze er niet meer is.. Je snapt hoe belangrijk dat boek geworden is.

Voor mijn broer. 

Deze boekjes zijn niet enorm groot en dat maakt ze juist leuk als cadeautje.

Het boek is opgedeeld in vier stukken:

 • herinneringen aan vroeger
 • over de bijzondere persoon die je bent
 • waarom je belangrijk voor mij bent
 • dromen voor ons twee

Vol goede moed begon ik met het invullen van het boekje voor mijn broer. Maar al snel merkte ik dat ik het even weg moest leggen. Dingen moesten bezinken, ik moest nadenken over hoe ik bepaalde herinneringen onder woorden moest brengen. Dat maakt het invullen van het boekje ook eigenlijk zo leuk; je doet het niet even snel.

Zoveel leuke herinneringen <3

Hoe langer ik nadacht, hoe meer herinneringen er boven kwamen drijven. Ik heb soms hardop alleen zitten lachen. Hele kleine dingen die we samen hebben meegemaakt, die mij ineens weer te binnen schoten. En het was fijn om eens op te vertellen over de situaties waarin in enorm f*cking trots op mijn broer was. En over die keer dat hij voor mij opkwam, die keer dat hij voor mij zorgde.

Mijn broer gaf ik het andere boekje. Die mag hij invullen voor mij. Op z’n gemak, gewoon wanneer hij niets te doen heeft. En op een dag wisselen we onze boekjes uit. Dat hoeft niet direct, het is juist mooi om er even de tijd voor de te nemen. Ik had geen idee hoeveel deze boekjes teweeg konden brengen maar wauw, wat ben ik er blij mee… De boekjes zijn nu te koop bij de boekhandel en kosten 12,50 per stuk.

WINNEN!

Wil jij ook zo’n tof setje? We morgen een set van deze fantastische boekjes weggeven! Laat in de comments even weten dat je graag meedoet. Volgende week kiezen we een winnaar. Vergeet daarom niet je volledige e-mailadres in te vullen (wordt niet gepubliceerd). Dan kunnen wij contact met je opnemen als je hebt gewonnen. Succes!

Written by

  • Jannie
  • december 10, 2018
  Beantwoorden

  Jeugdsentiment!

 1. Beantwoorden

  Wat leuk zou dat zijn voor mijn veel jongere zusje.

  • AnnaB
  • oktober 6, 2018
  Beantwoorden

  Oh wat leuk zulke boekjes,om je herinneringen te delen
  Ik heb een broer en een zus en verras ze graag met zon boek

  • lyd
  • oktober 5, 2018
  Beantwoorden

  Wist van het bestaan niet af, zoveel herinneringen, ik loot graag mee…

  • Regina Schut
  • oktober 3, 2018
  Beantwoorden

  Doe graag mee zodat ik ze aan mijn dochter & zoontje kan geven. Kunnen ze eens eerlijk vertellen wat ze van elkaar vinden, wat ze leuk vinden aan elkaar en wat niet. Ondanks dat ze elkaar wel eens in de haren zitten weet ik zeker dat ze voor elkaar klaarstaan. Ben stiekem wel benieuwd wat ze invullen en of het klopt met het beeld wat ik denk.

  • Renee
  • oktober 3, 2018
  Beantwoorden

  Heel graag voor mijn kinderen.

  • Marieke
  • oktober 3, 2018
  Beantwoorden

  Ik doe graag mee! Twee broers, dus genoeg te vertellen

  • Bianca
  • oktober 3, 2018
  Beantwoorden

  Ik heb dan geen broetje of zusje, maar voor mijn kinderen Julia en Jesse lijkt me dit heel gaaf!

  • Anna
  • oktober 3, 2018
  Beantwoorden

  Yessssa ik doe heel graag mee

  Facebook: An Na

  • Brenda witzier
  • oktober 3, 2018
  Beantwoorden

  Wat leuk! Ik zal dit graag invullen voor allebei mijn zusjes.

  • Nynke
  • oktober 3, 2018
  Beantwoorden

  Wat een leuk idee zeg, zeker nu we elkaar door drukte wat minder vaak zien.

  • Stephanie
  • oktober 3, 2018
  Beantwoorden

  O dit lijkt me echt het perfecte kado voor mijn broertje. Vroeger hadden we constant ruzie maar nu we ouder worden merken we dat we toch op elkaar lijken.

  • Charissa
  • oktober 3, 2018
  Beantwoorden

  Jeeejjjj wat klinkt dat leuk! Het lijkt mij erg leuk dit uit te wisselen met mijn jongere broertje die ver weg woont dus weinig zie , maar gelukkig wel veel spreek! Daarbij heb ik nog een broertje en 2 zus(jes) en dit lijkt me leuk te geven aan hun allemaal met de feestdagen! Bijzonder en mooi kado dacht ik zo
  Fingers crossed!

Leave a Comment