Voorjaarskriebels, tips voor een mini make-over!

0 0 0 3 comments

Toen ik vanmorgen vroeg op de fiets zat, vroren mijn oren er zowat af. Maar toch voelde ik het; de lente komt eraan! Het is niet meer aardeduister als ik het huis verlaat, ik hoor de eerste optimistische vogeltjes al fluiten en de krokusjes laten hun kopjes weer zien. En wat hoort er bij deze tijd van het jaar? Precies, ik krijg de voorjaarskriebels.

Voorjaarskriebels?  Mini make over!

Nu uiten die voorjaarskriebels zich iets anders dan bij mijn oma vroeger. Want in tegenstelling tot oma maak ik niet schoon, ik verschuif alleen maar. Niks heerlijker dan een compleet nieuwe woonkamer zonder alle ellende die bij een verhuizing hoort. Ben je nu helemaal in de stemming gekomen en wil jij je ‘nieuwe’ woonkamer naar een hoger niveau tillen? Wij geven je graag wat tips!

Kleurtje op de muur

Een muurtje verven is binnen no time gepiept, zeker als je niet te eigenwijs bent om de juiste voorbereidingen te treffen (ik spreek verder niet uit ervaring of zo). Het hoeft geen grote muur te zijn. Zeker als je kiest voor een felle of uitgesproken kleur kan het effect heel groot zijn op een ruimte.

Planten

Onze vingers zijn verre van groen, maar we geven het toe. Een paar toffe planten kunnen veel doen voor een ruimte. Spendeer eens een middagje op Pinterest voor wat inspiratie (#urbanjungle) en kijk vervolgens je ‘groene’ vriendinnen lief aan voor wat stekjes. Of wacht tot er weer zo’n oldskool kamerplant in de Bonus is.

Kussens

Is er ooit weleens iemand thuisgekomen zonder nieuwe kussenhoesjes na een bezoek aan een zeker woonwarenhuis?! Dus hopla, pak je complete stash erbij en mixen en matchen maar. Probeer ook zeker eens voor onverwachte combinaties te gaan door bijvoorbeeld verschillende prints of materialen te combineren.

Verlichting

Als wij iets moeilijk vinden als het op interieur aankomt is het wel verlichting. Maar wat wel altijd goed werkt is meerdere kleine lampen in plaats van een of twee grote. Op die manier kun je meerdere gezellige hoekjes creëren, zeker als je kiest voor klemlampen. En ook bij lampen kun je heel goed spelen met verschillende materialen. Combineer bijvoorbeeld deze houten wandlampen van directlampen.nl met een industrieel exemplaar van staal.

Kleed

Nee, wij hebben ook geen idee hoe je ze schoon houdt, maar een kleed doet ZOVEEL voor een kamer. Landt ook net iets zachter voor je avontuurlijke peuter. En hoe heerlijk is het om met blote voeten in een hoogpolig exemplaar te friemelen? Kiezen dus voor een niet al te lichte kleur met een motiefje 😉

Heb jij de voorjaarskriebels al te pakken? Hoe zorg jij voor een mini make-over in je huis?

* Dit artikel is een samenwerking met directlampen.nl

Written by

  • Sara
  • februari 11, 2018
  Beantwoorden

  Ja heerlijk om wat accessoires en dingen te veranderen als de lente eraan komt. Nu dat ik zwanger ben, heb ik echt de kriebels om alles aan te pakken. Dus we zijn volop bezig met schilderen, kastjes in elkaar zetten en tripjes naar Ikea 😉

 1. Beantwoorden

  Oo waar is dat leuke bloempotje van, op de 1e foto. Zo leuk! En ik heb de smaak ook te pakken, afgelopen weekend lekker aan het verven geweest in huis. Zo lekker altijd alles weer fris en in een kleurtje!

Leave a Comment