Vragen & antwoorden!

0 0 0 No comments

Via Instagram konden volgers mij een aantal weken geleden vragen stellen. Dit had alles te maken met het feit dat ik niet van plan was/ben om uitgebreid te bloggen over mijn derde zwangerschap. Toch hadden mensen wat vragen en zoals ik toen al beloofde; hierbij de antwoorden!

Mis je de wijn?!

Het gekke is; dat valt best wel mee! Er zijn momenten waarop ik echt wel zin heb in een glas rode wijn, vooral als ik met mijn blokjes kaas en de kaarsjes aan op de bank hang. Maar een kop thee is dan ook wel prima.

Wat mis je nu het meest qua eten en drinken?

Niet per se de wijn dus… Verder mis ik (uiteraard) alles was ik niet mag, want zo gaat dat. Ik heb ontzettend veel zin in biefstuk, carpaccio, tonijn, filet american….. Maar ik eet de vega-filet (best wel prima!) en ik drink cafeïnevrije cola. Dat alles helpt een klein beetje. Na mijn bevalling wil ik direct een enorm bord carpaccio en een broodje rosbief. Ik ga dit in mijn geboorteplan zetten.

Hoe vind je het om nog een zoon te krijgen?

Fantastisch! Ik had zelf een voorgevoel dat ik een jongen zou krijgen, ondanks dat deze zwangerschap meer lijkt op de zwangerschap van mijn dochter. Ook gek want vorige keren had ik helemaal geen voorgevoel. Ik vind het heerlijk om nog een zoon te krijgen.

Hoe reageerden je kinderen op het grote nieuws?

De jongste snapt er nog geen bal van. Onze oudste dochter was ontzettend blij! Ze wilde eigenlijk graag een zusje, maar we hadden haar voorbereid op het feit dat we dit niet zelf mochten kiezen haha. Ze vindt nog een baby sowieso heel erg leuk, dus het leek haar niet heel veel uit te maken. Ze zei wel ‘oké maar de volgende keer wil ik een zusje dan’.

Hebben jullie al een naam?

Zo goed als…. Ik ben er al helemaal uit, mijn man twijfelt nog tussen twee namen. Spoiler alert; het gaat sowieso de naam worden waar ik al over uit ben hoor. Wie baart bepaalt hehehe. In gedachte noem ik hem al bij zijn naam!

Was de zwangerschap gepland?

Ergens moest ik lachen om deze vraag. Ik kreeg ‘m de afgelopen weken echt een paar keer! Ik denk dat een derde kindje minder voor de hand liggend is dan een tweede? Toen kreeg ik de vraag namelijk zelden… Ik schreef kort over de anekdote die hierover gaat. Conclusie; ja het was gepland maar nee we hadden het niet meer verwacht. Een enorm cadeau dus.

Gebruik je al je oude babyspullen weer?

Ja en nee! Van mijn dochter is al heel veel weg. Tijdens de zwangerschap van onze tweede zoon kochten we veel dingen nieuw en die zijn nu dus nog in perfecte staat. Wat op de planning staat om wel aan te schaffen is een kinderstoel, een uitbreiding voor de babyfoon die we al hebben, een co-sleeper (destijds had ik er eentje gehuurd) en een nieuwe kolf.  Verder wil ik wat nieuwe kleding en lakentjes enzo. Qua kleding moet ik alles even uitzoeken want mijn onze zoon werd geboren in december en onze tweede zoon wordt verwacht op 1 mei. Teddyberenpakjes en gevoerde broekjes gaat ‘ie denk ik niet dragen…

Ik ken je huis, dus hoe ga je het doen qua slapen?!

Wij hebben drie slaapkamers. 2 keer een normaal formaat waar onze zoon en dochter slapen en 1 keer een dubbel formaat (onze slaapkamer). We hebben een aantal opties. Of we splitsen onze slaapkamer zodat er een vierde slaapkamer ontstaat. Of ze verbouwen onze vide tot een slaapplek voor ons of de oudste. Of we wisselen van kamers en dan gaan de twee jongens op de grote kamer. Voor nu denken we aan het laatste, maar we maken nog geen concrete plannen. Sowieso gaat de baby het eerste half jaar (of misschien wel het eerste jaar) op onze slaapkamer, omdat we dat fijn vinden. We gaan nu dus nog niets veranderen of verbouwen.

Ga je weer borstvoeding geven?

Ja! Daarom wil ik graag een nieuwe kolf. Ik ga het gewoon weer proberen met dezelfde instelling als de vorige keer. Dat werkte hier prima want uiteindelijk gaf ik 9 maanden borstvoeding. We zien wel waar het schip gaat stranden. Lukt het niet, dan is dat ook helemaal prima.

Waar kijk je het meest naar uit?

Baby kroelen! Oh men, de geur van een kleine baby is zo heerlijk… Maar ik kijk ook uit naar de toekomst, onze grote tafel met drie kinderen, familievakanties. Het zal best wel eens druk zijn, maar ik hoop ook op een hoop gezelligheid.

Heb je veel last van kwalen?

Nee, dat valt ontzettend mee. Tijdens mijn tweede zwangerschap heb ik heel veel last gehad van mijn bekken en daar zag ik nu erg tegenop. Ik ben de afgelopen 2 jaar trouw naar therapie blijven gaan voor een beetje onderhoud en ik ga nu nog steeds. Verder ben ik niet misselijk (ook niet geweest). De eerste weken was ik wel heel erg moe en was mijn huid vreselijk. Ook dat is inmiddels voorbij. Het enige waar ik een beetje mee kamp is wat extra reumaklachten (ik heb artrose). De medicijnen die ik hiervoor slik mag ik nu niet. Maar dat gaat inmiddels ook alweer beter nu het weer wat constanter is.

Hoeveel ben je aangekomen tot nu toe?

Tot 13 weken kwam ik 2 kilo aan, maar in de 14eweek kreeg ik enorm buikgriep. Twee dagen lang hield ik geen slok water binnen. Ik verloor in die twee dagen ruim 3 kilo! Meestal is dat vocht en zit het er zo weer aan, maar dat bleek niet het geval. Nu (18 weken) staat de teller weer op plus 3 kilo. Ik weet uit ervaring dat er nog minimaal 15 bij gaan komen hehehehe.

Wat is echt anders vergeleken met een eerste zwangerschap?

Alles! Ten eerste; tot een week of 13 vergat ik steeds dat ik zwanger was. Ik weet dat ik rond 8 weken op mijn gemak een broodje rosbief zat te eten en ineens dacht ‘f*ckkkkkk’!! Mijn omgeving vergeet het net zo vaak, soms zie ik de schrik als ze ineens mijn buik zien. ‘Oh ja’. Ten tweede, mijn leven is zoveel drukker. Ik heb twee kinderen en een bedrijf waar veel aandacht in gaat zitten, dus er blijft ook weinig tijd over om een uur lang mijn buik te aaien. Of om te gaan googlen op vreemde klachten. Ten derde; je ervaring speelt mee; je hebt het allemaal meegemaakt, ik hoef niks aan Google te vragen. Oeh en wat ik ook echt een groot verschil vind is de buik. Die was veeeeel sneller zichtbaar en nu ook echt een stuk groter al, vergeleken met de vorige keren.

De laatste vraag; wat ga je nu anders doen bij je derde kind?

Helemaal niksssss. Haha! Nee grapje, ik heb geen idee. Ons eerste kind was een engeltje, maar toch vond ik de omslag van 0 naar 1 kind heel erg heftig. Ik vond mijn tweede kind krijgen in 1 woord fantastisch omdat het echt van een leien dakje ging. En heb intens genoten van zijn eerste jaar. Ik ben absoluut van plan dat nu weer te doen. Geen druk, mijn huis een pestbende laten worden en mijn boodschappen laten bezorgen omdat ik veel te druk ben met kroelen, voeden en Netflixen.

Wel ga ik echt met verlof dit keer, dat is anders dan vorige keer! En ons derde kind gaat waarschijnlijk eerder naar de opvang, vergeleken met zijn broer en zus. Maar vraag me dat volgend jaar rond deze tijd nog eens ;).

Written by

Leave a Comment