Waarom elke dag wijn een goed idee is..!

0 0 0 5 comments

Het is december en dat komt goed uit want het is natuurlijk niet voor niks the season to be jolly. De enige maand per jaar dat je je ongeneerd een slag in de rondte kunt ploppen, want waar is het feestje? Hier is het feestje! Maar guess what, ook de rest van het jaar is wijn hartstikke lekker. Wat zeg ik, wijn is elke dag een goed idee! Weet je waarom?

Duhhh…. Waar wordt wijn van gemaakt…? Als je dan nog even braaf twee ons spruitjes weg hapt zit je goed!

We kennen allemaal de onderzoeken toch.. Een glas wijn a day keeps the dokter away.. Gelieve links die het tegendeel bewijzen niet, ik herhaal NIET, door te sturen, dank u!

Er zijn van die momenten dat een moeder voor een keuze staat. Ga ik mijn geduld genadeloos verliezen en zo hard schreeuwen dat ze zich een wijk verder kapot schrikken of neem ik een glas wijn. Er zijn momenten dat iedereen gebaad is bij de laatste optie…

De tannine in rode wijn verminderd rimpels… Oké, geen idee of dat waar is maar hoe vet zou dat zijn hehehe

Een reep Tony Caramel Zeezout bevat 964 calorieën (God, dat had ik liever niet geweten..). Een glas rode wijn 80 en witte wijn slechts 70… You do the math!

Van de lege flessen kun je met behulp van wat water een muziekinstrument maken waar het philharmonisch orkest jaloers op zou zijn. En dan zeggen ze nog dat je geen creatieve moeder bent..

Wijn is goedkoper dan champagne dus je bent budget technisch ook nog heel verantwoord bezig..

Vroeger, als in de very very early days, dronken mensen de hele dag door wijn en is het niet ontzettend hip and happening om back to basic te gaan? Dus laat je inner Paleo hipster los en knal open die kurk.

Bijna al die goddelijke december recepten vereisen wel een scheutje wijn hier en een scheutje wijn daar. Maar om de halve fles nu weg te gieten…. Samen tegen verspilling!

Mijn ervaring is dat ik mensen die een flinke bel Chardonnay, of twee, bestellen altijd een stuk aardiger vind dan mensen die een kopje brandnetelthee bestellen en vervolgens ook nog gaan zeiken of de honing wel biologisch is ook…

Door regelmatig een fles te openen met een ‘echte’ old skool kurkentrekker blijft je polsgewricht soepel. Je moet wat om een beetje tegen gewicht te bieden aan al dat getik op de laptop.

Cheers moms!!

Written by

 1. Beantwoorden

  Ik zeg proost!! Dank voor dit fantastische bericht. Ik neem er nog eentje… 😉

  • Els
  • december 11, 2015
  Beantwoorden

  I agree. Straks na het werk even een nieuwe fles halen

  • floor
  • december 10, 2015
  Beantwoorden

  hahah ik leg hier helemaal in een deuk.hij is goed!!

 2. Beantwoorden

  Amen!

Leave a Comment