Waarom ik leuker ben in de zomer!

0 0 0 One comment

Je hebt wintermensen en je hebt zomermensen. Er daartussen hangen de ‘beetje van alles wat’ mensen. Ik kan je zeggen, ik word het meeste blij van zon, hitte, de geur van zonnebrand, zomerbiertjes en stinkende barbecues. Dus hierbij even wat redenen waarom ik leuker ben in de zomer!

 • allereerst, mijn gezicht. Ik stond nou niet bepaald vooraan toen de mooie kleurtjes uitgedeeld werden. Mijn gezicht is in de winter een mengeling van grauw en wit. Zelfs met de duurste BB, CC, KK, YY weet ik veel cremes krijg je dit niet mooi. Even twee tintjes donkerder na de eerste zonnestralen en taaadaaa. Mensen vragen niet langer ‘of het wel goed gaat met me’. Het voordeel van zomer is dat ik weinig make up hoef te dragen. Is voor iedereen leuker want scheelt zoveel gedoe in de ochtend.
 • Mijn haren zitten gewoon beter in de zomer. Luchtiger, lichter. Zelfs met een kilo zweetzout, zeezout en zonnebrand (dus: een bos stro) zit het beter. Niemand zit te wachten op mijn doffe, suffe winterhaar.
 • De zonnebril. Ik heb van nature een resting bitch face en een zonnebril maakt het dus allemaal iets gezelliger wanneer je tegen me praat.
 • En laten we het eens hebben over libido. Ik weet niet hoe het bij jullie zit maar bij de eerste warme zonnestralen begint deze te stijgen. Om in de zomer op stand nymfo te staan. Gelukkig heb ik een wederhelft die maar al te graag helpt mij tevreden te houden. In de zomer ben ik dus een stuk… relaxter zullen we maar zeggen.
 • In de zomer functioneer ik ook een stuk beter met minder slaap. Heeft misschien met het punt hiervoor te maken ook…. En met een baby van bijna 6 maanden zijn de nachten van minimaal 8 uur sowieso verleden tijd. In de winter verander is dus in een soort zombie om in de zomer na 3 uur slaap gerust mijn huis schoon te maken, een barbecue te verzorgen en fluitend de afwas te doen.
 • Ik beweeg niet alleen veel meer in de slaapkamer, maar gedurende de hele dag! Ik pak met mooi weer graag de fiets, wandel rond met de kinderwagen, ren door het park en tuinier tot de blaren op mijn handen staan. En meer bewegen maakt mij blijer. Ik heb overigens nog steeds niet de manier gevonden om dit door te trekken naar de herfst. Herfst = onder de deken zo min mogelijk bewegen. En bij regendruppels zit ik liever een uur in de auto dan 10 minuten op de fiets.
 • Gezond eten is ook zo’n ding. Ik ben er niet per se heel goed in, maar in de zomer gaat dit een stuk beter. Ik vreet heel wat fruit en salades want no way dat ik zin heb ik een bord boerenkool met vette worst. Zelfs tijdens een barbecue kan ik me veel beter inhouden. En chocola smelt in de zon, dus ook dat eet ik in de zomer een stuk minder. Is direct te zien aan mijn zwemband.
 • Als laatste; onze burenbar. Wij hebben een bar gebouwd tussen onze tuin en onze heerlijke buren. Regelmatig drinken we samen koffie of een borrel en eten we met elkaar. Door dit sociale contact voel ik me altijd beter dan wanneer ik een lange winteravond voor de buis hang.

Kortom; laat die zomer nu maar echt doorzetten. Want als ik gezellig ben, is iedereen hier gezellig ;).

Written by

  • Iris
  • mei 29, 2017
  Beantwoorden

  AMEN!
  Laat de zomer maar doorzetten!

Leave a Comment