Waarom luie moeders goede moeders zijn

0 0 0 11 comments

Geen idee wanneer je stofzuiger voor het laatst het daglicht heeft gezien? Kan je je niet herinneren of je überhaupt een plumeau hebt en zijn billendoekjes je beste vrienden? Staat het nummer van thuisbezorgd altijd boven in je telefoonlijst en is Albert je geheime minnaar? Gefeliciteerd, grote kans dat je een luie moeder bent! En begrijp me niet verkeerd want het woordje lui heeft een beetje negatieve klank, maar eigenlijk is dit ontzettend goed nieuws. Luie moeders hebben het zo slecht nog niet bekeken, al is er imagotechnisch misschien nog wel wat winst te behalen. Waarom luie moeders goede moeders zijn…

– Het huidige getrut met dettol pompjes, snoetenpoetsers en glorixdoekjes is zwaar overschat. Wat zeg ik, te schoon is simpelweg niet goed. Krijg je maar nare allergieën van. Lees dit artikel maar eens om vervolgens alle gezinsleden aan het zelfde legoblokje te laten likken. Check!

– Hoe minder je doet, hoe meer tijd je overhoudt. Voor bijvoorbeeld een potje scrabble of Yahtzee of spring eens lekker mee op die trampoline. Nog goed voor je bekkenbodemspieren ook en dit is wat je schatjes over twintig jaar nog herinneren. Mama die de trampoline onder piste.. Making memories 😉

– Kinderen herinneren zich niks, nada, noppes van alles voor hun tweede jaar. Dus waarom zou je in hemelsnaam elk weekend een ander pretpark in Nederland afsjouwen met je dreumes. They do NOT care zolang ze lol hebben met jou!

– Good moms are happy moms, daar heb je heus geen jaren therapie voor nodig. Dus loslaten die hap, waarom moet je in hemelsnaam die berg wasgoed wegstrijken of de lego op kleur sorteren? Als je maar lang genoeg wacht kunnen de overige gezinsleden ineens een stuk meer dan je dacht.

– Sowieso is ‘zelf doen’ het mantra van de luie moeder. Kinderen willen niets liever (oké, misschien moet je een beetje subtiel manipuleren in dit geval) maar hoe eerder je begint met zelfredzaamheid bevorderen, hoe beter! Je toekomstige schoondochters zullen je voor eeuwig dankbaar zijn!

– Koekjes bakken is net zo leuk met kant en klaar deeg, waskrijten is net zo leuk als de basis principes van aquarelleren onder de knie krijgen, muren worden net zo mooi als je ze laat verven en kant en klaarmaaltijden kunnen net zo lekker zijn als een homemade maaltijd (in mijn geval meestal een stuk beter). Perfectie is zoooo 2014, dus lang leve de gemakzucht!

– Als het op 3657543 funny pics staat moet het wel waar zijn toch?

Vertel, ben jij een luie moeder?

* Dit artikel is eerder gepubliceerd op 11 juni 2015

Written by

 1. Beantwoorden

  Mwah… ik vind dat meespringen op de trampoline toch best actief hoor… 😉

 2. Beantwoorden

  Jaaaa!! Ik ben zo ongeveer erelid van de luie moeders club ! Dus dit spreekt me wel aan!

   • Martine
   • juni 12, 2015
   Beantwoorden

   Als je vijf jaar erelid bent krijg je een gouden strijkbout dus nog ff geduld 😉

  • Patricia
  • juni 11, 2015
  Beantwoorden

  Eindelijk erkening!!! 😀 😀 😀

  • E. Schouten
  • juni 11, 2015
  Beantwoorden

  Helemaa mee eens! 😀

  • Maai
  • juni 11, 2015
  Beantwoorden

  Jep, ben ik. Fijn dit!

 3. Beantwoorden

  Whoohooo, ik ben ook geslaagd! Had het er deze week nog met een aantal moms over, ik ga jullie stuk meteen met ze delen! Luie moeders united! 😉

   • Martine
   • juni 12, 2015
   Beantwoorden

   Jaaaaa, luie moeders everywhere. High five!! 😉 😉

  • linda
  • juni 11, 2015
  Beantwoorden

  Check!

 4. Beantwoorden

  Echt helemaal mee eens! Ik sluit bij de vereniging voor luie moeders haha.

Leave a Comment