Wassen. Wassen. Nog meer wassen.

0 0 0 3 comments

Er zijn veel dingen hier in huis die ik gewoon niet begrijp. Denk aan het verdwijnen van sokken, vreemde vlekken op mijn ramen en dwarrelend stof wanneer je denkt dat alles schoon is. Maar echt bizar vind ik toch wel de was. Mijn leven bestaat vooral uit wassen. Wassen. Nog meer wassen.

ff serieus..

Maar Jessica, ga je nou serieus een blog schrijven over de was? Jazeker! Want ik moet het gewoon even kwijt. We leven hier met 2 volwassenen, een kleuter en een dreumes (wat een stom woord trouwens? Een kind van net een jaar in ieder geval). Dan denk je, dat valt wel mee met die was.

Nee het valt niet mee. HET JONKT HIER. Ik zweer je, kleding wandelt hier zelf van de kast naar de wasmand (in het geval van mijn man overigens naast de wasmand. Want hij is een man). Intense opluchting als die wasmanden eindelijk allemaal leeg zijn. Verbijstering als ik een dag later ineens een stapel zie liggen.

HOE DAN?!

Waar komt het vandaan? We dragen toch allemaal geen 26 kledingstukken per dag? Natuurlijk zijn er wel eens ongelukken met doorgelekte luiers, een Chanel lipstick van je moeder of mijn eigen fantastische kookkunsten. Maar zoveel? De bedden worden 1x per week verschoond. En oké we douchen alle vier wel iedere dag. En ik heb een hekel aan stinkende theedoeken en vaatdoekjes.

Het besluit het een paar dagen niet te doen en te kijken wat er ging gebeuren, was een beslissing waar ik spijt van kreeg. Ik stond mezelf af te drogen met de badmat toen ik besefte dat dit ook geen oplossing was. Mijn criterium of iets in de was moet? Stap 1: ziet het er schoon uit? Stap 2: ruikt het lekker? 1x nee? In de was er dus mee.

In een gezin is de was net zoiets als de musical Soldaat van Oranje. Het houdt gewoon nooit op. Je denkt steeds, dit was het. Het einde is in zicht. Het is nu echt klaar. Eindelijk! Het mocht wat kosten maar man man, we zijn er doorheen.

HAHA. Think again.

ps. Dat afvoerdinggevaldop van je wasmachine checken helpt ook wel. Daar komt die barflucht in je kleding vandaan.

psps. Je moet na het checken wel de dop weer goed en vooral recht vastdraaien.

pspsps. Geloof me maar gewoon.

Written by

 1. Pingback: » De verwende huisvrouw en de wasmachine

  • Debbie
  • januari 12, 2018
  Beantwoorden

  Joe. Die dop.

  Onding.

  • Melina
  • januari 10, 2018
  Beantwoorden

  ik wou nog snel een blogje lezen voordat ik met de was bezig zou gaan, toeval bestaat niet? Nou ik ga de strijd aan… joehoe.

Leave a Comment