Wat ik leerde van de basisschool

0 0 0 One comment

Niet alleen mijn dochter heeft ontzettend veel geleerd het eerste jaar op de basisschool. Was ik aan het begin van het jaar onzeker en voorzichtig, inmiddels heb ik door hoe het allemaal werkt. Wat heb ik veel geleerd van de basisschool!

Wat dan allemaal Jessica? Nou, ga er maar eens goed voor zitten want daar komen ze!

 • Luizenpluizen is een kudt werk. Punt uit.
 • Klassenapps zijn vreselijk. Maar Whatsapp heeft een mute functie. Daarnaast is het ook helemaal prima als je uit de klassenapp stapt. Belangrijke dingen worden ook heus door de juf wel gemaild.
 • Er zijn nooit genoeg boeken. Heb je oude kinderboeken? Breng ze op school! Ik weet uit ervaring dat ze je eeuwig dankbaar zijn. En karmapunten. Dus doen.
 • De juf is heilig. Ga niet in discussie met je kind want ‘de juf zegt….’ en je discussie is al klaar.
 • Je moet je kind niet in alles geloven. Als het aan mijn kind lag, liep ze nu nog op gymschoenen die 3 maten te klein zijn. Beter check je soms gewoon even bij de juf of zij iets in de gaten wilt houden.
 • Spreek je waardering eens uit. Ik had geen idee toen ik de juf mailde om te zeggen dat ik het Moederdagcadeau heel erg tof vond. Blijkt dus dat leerkrachten dit helemaal niet vaak te horen krijgen? Shame on us als ouders!
 • Betrokkenheid is goed maar bemoeials zijn vreselijk. En niemand vindt ze leuk.
 • Nieuwsbrieven zijn de holy grails. Lees ze, schrijf dingen direct in je agenda.
 • Playdates zijn de holy grails. De leuke playdates dan he. Die waarbij ze elkaar een hele middag vermaken en waarbij ze aan huilen als de date is afgelopen. Een huilend
 • ‘ik wil nog niet naar huisssssss’ vind ik het mooiste compliment van de playdates van mijn dochter. Toch een teken dat ze het leuk vonden bij ons?
 • Basisschoolmoeders zijn een volk apart. En binnen dat volk zijn groepen. En het is helemaal oké om afstand te houden van bepaalde groepen. Dat is gewoon de natuur.
 • De basisschool is het plek voor je kind voor minimaal 8 jaar. Dus pas je een beetje aan, glimlach eens ook als je er geen zin in hebt en maak de klassenjuf een compliment als zij weer uren bezig is geweest met het cadeau voor de juf.

Kortom; ik voel me een door de wol geverfde basisschoolmoeder. Tot na de vakantie waarschijnlijk, want dan is alles weer anders. Maakt niet uit, want ik heb gelukkig een aantal ontzettend ervaren basisschoolmoeders om me heen. En die maken school voor mij net even leuker!

Written by

  • Diana
  • juli 9, 2018
  Beantwoorden

  Amen…!!!!

Leave a Comment