Win het boek ‘Temperamentvolle kinderen’

0 0 0 108 comments

Vorige week kon je onze review lezen over het boek van Eva Bronsveld ‘Temperamentvolle kinderen’. Beide moms vonden het boek erg verhelderend! Het geeft je meer inzicht in bepaalde karaktertrekken en je kan leren om op een positieve manier om te gaan met je temperamentvolle zoon of dochter. De volledige review kun je hier lezen. En het is natuurlijk Manic Monday! Dus vandaag: win het boek ‘Temperamentvolle kinderen’ van Eva Bronsveld!

Meedoen is simpel. Laat in een reactie weten waarom jij dit boek graag zou willen lezen. Vergeet niet je juiste e-mailadres in te vullen want die hebben we nodig als jij de winnaar bent!

Meedoen kan tot aanstaande woensdag 12.00 uur, daarna loten we de winnaar.

Doe je mee? Heel veel succes dan! En wie weet behoor jij straks, net als wij, tot de ‘Temperamentvolle kinderen’ fanclub ๐Ÿ˜‰

Manic Monday

Fantastic Moms

Written by

  • lies
  • maart 4, 2015

  (Dankjewel maartje luif voor de tip!)
  Ik heb 3 kinderen, en onze middelste dochter Joppelien, maakt van ons leven een behoorlijke uitdaging! Wie weet kan het boek ons wat tools aanreiken om het fijn te houden.

 1. Ik doe heel graag mee!

  Ik merk dat mijn zoon van 4 maanden al een behoorlijk sterke eigen wil heeft. Dat vind ik erg fijn. Maar, ik weet ook wanneer ik naar mezelf kijk als kind, dat dit lastig kan zijn bij volwassenen die er niet mee om kunnen gaan. Ik zou het boek dus graag willen om te leren hoe ik mijn kind het beste bij kan staan in die ontwikkeling en niet in de valkuil van straffen te stappen.

  • Ka
  • maart 3, 2015

  Mijn vriend werkt 6 dagen per week waardoor de opvoeding van onze jongens (5 en 2) grotendeels op mijn schouders neerkomt. Dat is niet erg maar beiden hebben een lekker pittig karakter

   • Ka
   • maart 3, 2015

   Er is een stukje weggevallen.. Ze zijn lekker pittig onze jongens

  • Ynke
  • maart 3, 2015

  waarom? Omdat ik zelf nog een temperamentvol kind in me heb.

  • Anneke
  • maart 3, 2015

  Dit boek zou echt handvatten kunnen bieden met onze peuterpuber van 17 maanden. Al bij 11 maanden zei ze Ja als ik nee zei.
  Ik vrees dat dat pas slechts het begin was…

  • nathalie
  • maart 3, 2015

  Herl, heeel, heel graag zou ik het boek winnen.
  Handvaten en een andere kijk op het gedrag van mn dochterlief….
  Ze is inmiddels al 7 en heeft me al heel wat grijze haren bezorgd ๐Ÿ˜‰
  En daarbij is het gewoon fijn te weten dat ik niet de enige ben die niet op roze wolken leeft…er zijn gelukkig meer ouders! Anders was er vast geen boek gekomen. …. ( en gezien de reacties ๐Ÿ˜‰

  • Birgit
  • maart 3, 2015

  Oooow ja! Ik weet bijna zeker dat ik dat boek kan gebruiken! Echt!

  • Guinnvere
  • maart 3, 2015

  Het lijkt me fantastisch om met een ander en beter inzicht in te kunnen spelen op mijn 2 jarige dochtertje die op het moment de befaamde drift- en boze buien heeft!!

  • Anne-Marie
  • maart 3, 2015

  Fayett is een hele leuke meid maar met haar Spaanse bloed wel echt een pittig ding! Ik werd getipt over dit boek en wil het graag hebben. Op internet al kleine samenvatting gelezen en onze Fayett is zeker temperamentvol. Ik zou graag een supermeid van haar willen maken en daar kan ik vast en zeker wat hulp bij gebruiken!

  • Jolijn
  • maart 3, 2015

  Ik doe graag mee! Bij de vragenlijst van het consultatiebureau vul ik altijd braaf in dat hij een temperamentvol kind is. Keus uit weinig opties, en deze teem komt we naar mijn idee toch het dichtst bij in de buurt. Of het oom echt zo is zal blijken als ik het boek lees. Jullie review was in ieder geval al (voor mijzelf) een (h)erkenning! Succes!

  • Lotte
  • maart 3, 2015

  Mijn oudste zoon: lief, meegaand, aangepast gedrag. Mijn jongste zoon: zeer temperamentvol! Wow, dit zijn we niet gewend! We weten soms niet wat te doen. en zijn op zoek naar een leidraad. Wat is de beste aanpak? Ik geloof absoluut dat dit boek ons veel inzichten kan geven.

  • Carla
  • maart 3, 2015

  Ik ken de schrijfster van de kalender en een lezing. Super!!! Ik ben dan vol goede voornemens en doe mijn best…maar valt nuet altijd mee. Ik ben heeeeel benieuwd naar het boek. Dus graag โ™กโ™กโ™กโ™ก

  • Anja
  • maart 3, 2015

  Oooh dat lijkt me een fijn boek om te lezen! Graag voor handvatten om leuk om te gaan met mijn temperamentvolle kind.

  • Kim
  • maart 3, 2015

  Dit boek staat al een tijdje op mijn verlanglijstje. Ik denk en hoop dat ik veel tips uit het boek kan halen om geduldiger met mijn temperamentvolle kleuter om te gaan en om zijn (vaak tegendraadse) gedrag beter te begrijpen.

  • Renate
  • maart 3, 2015

  Nou graag!
  Ik zei altijd voordat ik zelf kinderen had en er รผberhaupt aan dacht: rustige kinderen zijn saai. Temperament is leuk!
  Ach wist ik veel.
  Nu heb ik drie kinderen: twee temperamentvolle jongens en een rustig meisje. Mijn dochter is verre van saai en mijn jongens… ach jullie begrijpen het al: ik kan het boek heel goed gebruiken. Ik waardeer hun temperament nog steeds, maar wat advies kan ik zeker gebruiken.

  • Saskia van de Bilt
  • maart 3, 2015

  Deze temperamentvolle mama zou heel graag dit boek willen winnen om te lezen hoe ik met mijn temperamentvolle dochter om kan gaan! Lijkt mij super verhelderend!!! Dus ik zeg: kom maar op met dat boek!

  • Karin
  • maart 3, 2015

  Zou graag dit boek willen winnen, want mijn kleine heeft steeds meer een willetje die hij aan het ontdekken is.

  • Pascalle
  • maart 3, 2015

  Ik vraag me juist af hoe mijn dochter van 3 jaar zo temperament vol kan zijn, want wij, papa, mama en broer zijn het zeker niet.
  Het voordeel is wel dat je elke dag iets mee maakt waar je om kan glimlachen.

  Ik ben alleen nu al wel bang voor als zij een puber is.

  • Daglinde Masure
  • maart 3, 2015

  Het grootste nadeel van “een temperament” hebben … Is dat je kinderen dat erven ๐Ÿ™‚ Ik zou er dus veel aan hebben met mijn eigenzinnige kleuterpuber die “ik vind dat niet leuk” tot haar slagzin heeft gemaakt…

  • Carolien
  • maart 3, 2015

  Nadat ik heel vaak iets over dit boek voorbij heb zien komen. Werd ik nu toch wel nieuwsgierig of dit boek me kan helpen met mijn zoontje. Sterke eigen wil en een naar mijn idee ook gevoelig ventje. Dus ik ben eerst de review van jullie maar eens gaan lezen. Wow, nu ben ik heel erg nieuwsgierig geworden naar het hele boek. Waarschijnlijk zal ik net als de tweede schrijfster veel van mezelf er in herkennen. Maar ik wil heel graag dit boek winnen om het te kunnen gaan lezen. Hoop er wat meer inzicht door te krijgen en tips. Zodat ik het allemaal wat positiever kan gaan bekijken.

 2. Na het lezen van jullie review heb ik het boek meteen in mijn to-read lijst gezet in de app goodreads. Wat een leuke win-actie!

  Ons dochtertje is een prematuur en dysmatuur. Prematuren staan erom bekend dat zij erg temperamentvol zijn en dat laat ze, ook al is ze nog maar 4,5 maand, flink zien. Het boek lijkt me een goede hulp om hier mee om te leren gaan en het gezinsleven zo gezellig mogelijk te houden, ik ben tenslotte zelf ook een behoorlijk temperamentvolle dame!

  • Tine
  • maart 3, 2015

  2 lieve kinderen die mij regelmatig voor een uitdaging plaatsen… prima een sterke eigen wil… maar hoe houden we het samen leven gezellig? Wil graag kritisch kijken naar mijn eigen gedrag (!) en inspiratie opdoen uit dit boek.

  • Renate
  • maart 3, 2015

  Waarom ik het zou willen lezen/winnen? Omdat ik ook af en toe denk ‘hoe moet ik haar aanpakken?’ Toen ze 2 was vroegen ze bij het CB al of ik haar wel kon handlen. Toen heb ik ook gezegd ‘ik weet precies hoe ze is want dat pittige karakter heeft ze van mij.’ En dat botst, dat botst heel vaak. Want ik wil dat ze doet wat ik zeg want ik ben haar moeder, maar ja zij wil weten waarom ze dat moet doen van haar moeder and so on, and so on……
  Mijn dame wordt sergeant in het leger, zeker weten. Zelf zegt ze politieagent te paard…..nou ik zou zeggen: beware stelletje criminelen!

 3. We leven in een temperamentvolle wereld, dat blijkt ook wel uit de vele reacties. Met mijn temperamentvolle eigen wil, wil ik graag dit boek, om dit breed te kunnen inzetten.

  • patricia
  • maart 3, 2015

  Dit boek wil ik al een hele tijd hebben! Niet alleen omdat ik twee geweldige, maar zeeeeer temperamentvolle jongens heb, de oudste is een combi van enorm hoog sensitief en ontzettend druk! Maar ook omdat ik mezelf er ook helemaal in herken. Dit nog samen met een papa met adhd hebben wij een heerlijk levendig gezin, het is iedergeval nooit saai ๐Ÿ˜‰

  • Dinie
  • maart 3, 2015

  Ook deze oma wil graag haar kleinkind beter begrijpen.
  Wellicht is dit ook voor mij een goede ‘hulp’.

 4. Lijkt me een fantastisch boek. Met een lekker pittig kind van 14 maanden ga ik zeker iets hebben aan dit boek. Al veel van gehoord, en zรฉรฉรฉr nieuwsgierig ๐Ÿ™‚

  • Maria
  • maart 3, 2015

  Dit boek zou zeer welkom zijn in ons gezin! Hooggevoelige zoon van 7 en een lief maar bijzonder pittig meisje van 4, doe daar nog 2 temperamentvolle ouders bij en je hebt de doelgroep voor dit boek helemaal te pakken denk ik ๐Ÿ™‚

  • Femke van der Avoird
  • maart 3, 2015

  Ik zou het boek heel graag winnen. Onze oudste is een erg temperamentvol jochie van 7 en ik zoek nog steeds naar zijn “handleiding” of een “handboek”. We leren nog elke dag bij als het gaat om wat er in hem om gaat en waarom hij reageert of doet zoals hij doet…maarrrr alle extra’s zijn meegenomen… want het is nl niet alleen een temperamentvol kind maar ook nog eens het leukste 7 jarig ventje van de hele wereld die het verdient dat zijn ouders hem beter snappen en dat het gezellig is in huis.

  • Rianne Ottens
  • maart 3, 2015

  We hebben zo’n lieve dochter, maar oh zo temperamentvol.Al vanaf haar geboorte

  • Rianne Ottens
  • maart 3, 2015

  We hebben zo’n lieve dochter, maar oh zo temperamentvol. Al vanaf haar geboorte

  • Esther
  • maart 3, 2015

  Het lijkt me super om dit boek te winnen. Heb 2 fantastische kinderen die heel goed weten wat ze willen en voldoende temperament in hun hebben.
  Lijkt me super om op deze manier tips te krijgen!!

  • Diana Buikstra
  • maart 3, 2015

  Een mooie aanvulling voor mijn boekenkast. Een boek voor mij als moeder met vooral herkenning en erkenning voor mijn kinderen. Beide (zeer) gevoelig, waarvan een zeer temperamentvolle tiener-to-be. Een boek voor mij als kindercoach, om ook andere moeders en vaders (!) (h)erkenning te kunnen bieden! Kom maar op! ๐Ÿ˜‰

  • Wendy
  • maart 3, 2015

  Wat zouden we graag dit boek winnen. Onze zoon is zeer temperamentvol. Zelfs onlangs al voor een intake bij jeug GGZ geweest. Maar hij valt buiten een diagnose. Niet genoeg kenmerken om bij een stoornis te horen. Helaas is de regelgeving veranderd en worden alleen kinderen en.hun ouders geholpen die een echte diagnose hebben. Wellicht dat we met dit boek weer een eind op weg kunnen om met onze zoon goed omte gaan, zonder veel ruzie. Oh wat zou dat heerlijk zijn, een ontspannen thuis voor ons allemaal.

  • Janita
  • maart 3, 2015

  JA ik wil ook heel graag lid worden van de ‘Temperamentvolle Kinderen’ fanclub ๐Ÿ˜‰
  Ik heb 2 dochters (4,5 jr en 1,5 jr) en bevind mezelf met de jongste ineens in situaties die ik met de oudste nooit heb meegemaakt. Onze jongste is zeg maar gerust een stuk temperamentvoller dan de oudste.
  Ik zou het boek daarom graag lezen, want alle tips, trucs en adviezen zijn welkom!

  • Linda
  • maart 3, 2015

  Ik ben oppas van een behoorlijk temperamentvol jongentje, dus zon boek kan altijd van pas komen!

  • Deborah
  • maart 3, 2015

  Ik zou het boek graag willen Winnen.
  Misschien vind ik daar DE tip in om mijn meisje van 3jr
  In haar eigen bedje te laten slapen. En snap ik het meer.

  • Rebecca
  • maart 3, 2015

  Heel graag!
  Mijn dochter word op dit moment getest op verschillende vlakken, nooit serieus genomen door cb, leidsters psz of wie dan ook zit gewoon een kop op was het antwoord wat ik kreeg nou dat zit er inderdaad op maar niet alleen

 5. Oh echt iets voor mij! Ik heb een tweeling van 3,5 jaar (boys) en temperament all over the place!!! ๐Ÿ˜‰
  Hun papa is spaans en woont nog in spanje dus ik sta er alleen voor; dus kom maar op met die adviezen!!!

  • Eveline
  • maart 3, 2015

  Vanmorgen verrasde mijn tempramentvolle zoon me met een hysterische bui. Van het een op het andere moment weigerde hij bij het aankleden. Overstuur, boos en gefrustreerd begon hij met wat speelgoed te gooien. Na 20 min uitrazen was hij weer bedaart en voor rede vatbaar.
  Dit is niet de eerste keer dat hij dat heeft (wel in de ochtendspits), graag zou ik hem beter willen begrijpen en vooral willen weten wat ik kan doen om hem te helpen en beter nog te voorkomen. Deze buien kosten niet alleen hem veel energie maar mij ook. Ik zou graag het boek lezen.

  • Nicole
  • maart 3, 2015

  Ik zou het boek heel graag willen winnen! Ook hier een zoontje van 2 waarbij ik vaak de reactie krijg ‘hij weet heel goed wat hij wil’… En niet wil inderdaad ๐Ÿ˜‰ het lijkt me een zeer interessant boek en ik zou graag wat tips willen lezen!

  • Thalia
  • maart 3, 2015

  Ik zou dit boek heel graag willen winnen! Voor mezelf maar ook omdat ik de tips dat hier om me heen mee kan geven ๐Ÿ˜€ Zo hebben er meerdere mensen wat aan dit geweldige boek! Bovendien ben ik juf en ik denk dat ik er in de klas ook wel wat aan zou hebben ๐Ÿ™‚

  • Paula
  • maart 3, 2015

  Winnen voor mijn man!
  Als makkelijk toegankelijk boek om te lezen en wellicht meer inzicht te krijgen in ons hoogsensitief, temperamentvol mannetje ๐Ÿ™‚

  • Bernadette
  • maart 3, 2015

  Graag! Dochterlief is bijna 3 en behoorlijk temperamentvol (lijkt op haar moeder :D) Ik hoop met dit boek dat we hier in huis weer wat rust kunnen gaan creeeren en de spanning die er nu hangt een stuk minder gaat worden (of gewoon verdwijnt!)

  • Geertje
  • maart 3, 2015

  Zou het boek heel graag willen winnen, van wat ik heb gelezen over het boek, is het net of ik over mijn eigen kinderen lees en ik heb er 4 en allemaal op hun eigen manier temperamentvol en in de leeftijden van bijna 2 tot 12 jaar! Dus de tips, invalshoeken, en positieve aanpakken kan ik hier in huis wel heel goed gebruiken ๐Ÿ™‚

  • Romana
  • maart 3, 2015

  Zou graag het boek willen winnen het lijkt mij heel interessant, ik heb een tweeling van 16 maanden en denk echt dat ik voor de ene er heelmveel,aan zou hebben..

  • Katrien
  • maart 3, 2015

  Als mama van 3 temperamentvolle kinderen, zou ik veel kunnen leren uit de vele tips uit het boek! Ik kijk er al baar uit!

  • Yolanda
  • maart 3, 2015

  O ja, dat zou fijn zijn. Mijn zoontje van 3 is zeker een temperamentvol kind. Na heel wat gemodder en frustraties, heb ik dit boek ontdekt. Wat heerlijk om te lezen dat ik niet de enige ben die zo haar best doet en zo weinig resultaat ziet. Nu mijn dochter van 1 ook temperamentvol blijkt te zijn, zou dit boek helemaal goed van pas komen. Goeie tips en vooral heldere uitleg. Top om elkaar eindelijk beter te begrijpen!

  • Esther
  • maart 3, 2015

  Ik zou hem graag willen winnen om meer inzichten te krijgen in mijn dochter.

  • Annemarie de Wit
  • maart 3, 2015

  Ja dat zou fantastic zijn! Momenteel door pittig dreumesjochie, licht ontvlambaar kleutermeisje van nรฉt nog geen 4 en een verhuizing voor de deur kan ik wel wat nieuwe invalshoeken gebruiken als mama.

  • petra
  • maart 3, 2015

  Ik zou het boek heel graag willen winnen voor Kinderdagcentrum Kiem! Dagbesteding met zorg.
  Ik werk op een KDC met heel veel lieve, unieke en soms ook temperamentvolle kinderen. Aandacht is het mooiste geschenk wat je deze kinderen kunt geven. Maar hopelijk krijgen mijn collega’s en ik met dit boek meer inzicht in het Temperamentvolle kind om ook deze kinderen met liefdevolle aandacht weer een stukje zelfstandiger te maken in deze veeleisende maatschappij!

  • Kim
  • maart 3, 2015

  Temperamentvolle kinderen hebben het ergens vandaan…staat er ook iets in over temperamentvolle moeders? Die tips kan ik zelf wel gebruiken (-:

  • Sanne
  • maart 3, 2015

  Ik zou dit boek graag willen lezen.
  Mijn zoontje zit vol in de peuterpuberteit en is niet zo vlot met praten dus we hebben zo vaak miscommunicaties ๐Ÿ™
  Ik hoop dat dit boek mij wat handvatten kan geven om beter met hem te kunnen communiceren in zijn drift.

  Groetjes Sanne

  • Keet
  • maart 3, 2015

  Alleen deze revieuw is al een eye opener!
  Laat staan het boek. Met ons drukke explosieve allerliefste mannetje zijn we gisteren
  Gestart bij een kindercoach. Ondertussen wil ik รกlles leren om met hem om te gaan
  Dit boek lijkt me waanzinnig fijn!

  • Linda
  • maart 3, 2015

  Heel graag zou ik dit boek winnen. Ik heb een zeer temperamentvolle peuter van 2,5 jaar. En ik zou wel een beetje advies kunnen gebruiken.

  • Trudy
  • maart 3, 2015

  wat een leuke aktie! Ik waag ook een gok, pas namelijk over het boek gelezen in het tijdschrift vriendin. Ik kan met recht zeggen dat ik een (geweldig maar)temperamentvol kind heb! Ik zou graag het boek willen lezen!

  En wie niet waagt……

  • Kim
  • maart 3, 2015

  zeer trots op mijn temperament volle vijfjarige dochter en vind haar prachtig met alle aspecten die zo bij haar horen. Alleen zou af en toe een handvat wel prettig zijn en niet alleen voor mij! Daarom zou ik graag dit boek ontvangen.

  • Shirley Groeneveld
  • maart 3, 2015

  Oh zou echt super zijn! Ik geloof dat onze dobermann Ivar nog het minst temperamentvol is in ons huishouden…

  • Maike
  • maart 3, 2015

  Wij hebben een fantastische, vrolijke, levendige en zeer pittige tante van 2,5jaar. Het is onze eerste, ik lees graag jullie posts en blogs maar zou dolgraag wat meer handvatten willen hebben, zodat ze het beste uit haar mooie karaktertje kan ontplooien

  • Van calster sarah
  • maart 3, 2015

  Heel graag wil ik dit boek lezen als ruggesteun voor mijn temperamentvolle zoon van 8.
  Dus,…duimen maar!!!!

  • Jessica Nienhuis
  • maart 3, 2015

  Zou het boek dolgraag willen hebben met 3 temperamentvolle dames van 3,5 jaar, 2 jaar en 9 maanden!

  • iris
  • maart 3, 2015

  Graag! Hier een lief, maar tempramtvol manneke in huis. Kan wel wat tips gebruiken ๐Ÿ™‚

  • Marieke Zondag
  • maart 3, 2015

  Jaaaa!!!!! Graag! Hier een temperamentvolle mama (en papa ๐Ÿ˜‰ ) en een heerlijk temperamentvol zoontje met een lekker eigen willetje! Kan dus wel wat tips en trucs gebruiken.

  • Sanne
  • maart 3, 2015

  Ik reageer eigenlijk nooit maar dit is dan toch iets wat ik wel graag zou willen winnen!
  Mijn zoontje is pas 12 weken oud maar ik denk dat ik het boek ook goed gebruiken kan in mijn werk als Gastouder!
  Ook zou ik het boek nadat ik het gelezen heb door willen geven aan mijn tante en schoonzus met kinderen.

 6. Ja! Die zou ik heel graag winnen. Ik heb hier een behoorlijk temperamentvol dametje, zeker nu ze bijna 2 wordt komen er wat vaker driftbuien voorbij drijven. Ik zou heel graag weten hoe ik de lucht wolkeloos en zonnig houd zonder donderbuien.

 7. Lijkt me heel handig boek. Mijn zoontje kan heel temperamentvol reageren en het lijkt me fijn daar wat handvatten voor te hebben. Hij is echt een schat, maar soms weet ik het niet meer. Niets lijkt dan goed te zijn.

  • marije
  • maart 2, 2015

  Ja,dat boek wil ik graag winnen!!Na onze eerste zoon,kregen we een 2e totaal ander jongetje met een flink karakter,lees advies,trucs en tips zijn altijd welkom. ๐Ÿ™‚

  • Elmedina Dautovic
  • maart 2, 2015

  Jaaaa, heel graag! Ik ben, denk ik, een heel temperamentvolle moeder met een nu al (14 mnd) heel temperamentvol kind, dus ik wilde het boek al aanschaffen, maar winnen is veel leuker! Ik zou er zeker nog tot na zijn puberteit plezier van hebben.

  • Gerjanne Smit
  • maart 2, 2015

  Heel graag! Denk dat ik er heel wat aan ga hebben, uit de review haalde ik al herkenbare situaties die ik nu anders kan gaan aanpakken. En is een handige tool voor mij als alleengaande ouder. En wie weet, waarschijnlijk leer ik ook nog wat over en voor mijzelf! Ik hoop dat ik hem win!

  • Lisette PB
  • maart 2, 2015

  Behalve dat ik een lieve dochter met een behoorlijk sterk eigen willetje heb, kan ik het boek als jeugdhulpverlener waarschijnlijk ook goed gebruiken!

  • Sabrina
  • maart 2, 2015

  Ik wil dit boek al zo lang lezen! Hoewel ik vermoed dat er bij onze zoon iets meer speelt dan ยดgewoonยด temperamentvol, ben ik ervan overtuigd dat de tips die ik uit dit boek kan halen alleen maar positief kunnen uitdraaien voor ons gezin. En wie weet zien we ook dat zijn gedrag helemaal niet zo extreem is als de meesten denken en krijgen we handvaten om hiermee om te gaan. Top!

  • E. Schouten
  • maart 2, 2015

  Ik heb het boek net besteld, en komt morgen in huis. Ben heel benieuwd er naar. Ik heb zelf een dochter van 11 maanden. Maar we merkte al van begin af aan dat het een temperamentvolle dame is. Dus ik wil mezelf straks op voorbereiden als het misschien erger gaat worden. Dit is ook zeker een aanrader voor mijn zusje ze heeft een dochter van drie. En voor haar zou ik graag mee willen doen als verrassing ๐Ÿ™‚

  • Loes D.
  • maart 2, 2015

  Dit boek kan ik goed gebruiken. Ik heb drie temperamentvolle kindjes ๐Ÿ™‚

  • Hester
  • maart 2, 2015

  Wat zou ik dat boek graag willen winnen. Ik geloof dat ik als kind echt een temperamentvol kind ben geweest. En heb nu al het sterke gevoel dat ik die genen heb doorgegeven aan mijn dreumes, zoon van 1 jaar. En ik zou zo graag beter willen weten en begrijpen hoe ik daarmee om kan gaan, zodat ik makkelijker met alle liefde met hem een mee kan lopen zodat hij kan zijn wie hij is.

  • Martine
  • maart 2, 2015

  Ben heelbenieuwd naar de tips!

 8. Wat een mooie actie! Ook hier een temperamentvolle peuter en mama en daarbij nog een juist gevoelige kleuter. De handvatten lijken me erg prettig, zeker na een dag als vandaag…

  • Letje
  • maart 2, 2015

  Ik zou dit boek mijn bff heel erg gunnen voor haar super lieve maar oh zo gevoelige dochter. Ik denk dat ze er beide wel wat aan zouden kunnen hebben.

 9. Wat een leuke winactie! Ik doe niet mee, maar vind het wel een topboek!

  • Teetjemineetje
  • maart 2, 2015

  Oei! Al veel reacties hier! Maar ook ik doe graag mee. Het is een schande dat ik het boek nog nรญet heb namelijk!
  Met een nogal temperamentvolle tweeling van drie, en zelf ook mijn temperament niet in m’n kleine teen, lijken de inzichten me heel welkom! Misschien word het hier dan ietsjes gezelliger af en toe.. ๐Ÿ˜‰

  • Dewi van Dijk
  • maart 2, 2015

  Jaaaaa!! Graag meedoen met deze actie!! Las jullie review over het boek al meer veel inreresse… trotse moeder van temperamentvol 16 maanden dreumes, valt nog heel veel over te leren. Al met 4 maanden bevestigd door de huisarts dat onze pinda ‘aardig wat temperament’ bezit omdat ik haar tut vergeten was en de afspraak ervoor uitliep. Een van de vele vele vele voorbeelden ๐Ÿ™‚

  • patty de roode
  • maart 2, 2015

  Lijkt me geweldig boek om te winnen! Ik heb een dochter waar recent ADHD is gediagnosticeerd. Ik zie dit eerder positief: ze bruist van de energie en ideeรซn. Ik zal haar ook niet willen beperken met medicatie.
  Maar op zelf beter haar te begrijpen en om met haar om te gaan lijkt me dit een geweldig boek.

  • Bianca
  • maart 2, 2015

  Meestal ben ik niet zo van de opvoedboeken, maar naar deze ben ik nou echt nieuwsgierig. Zeker gezien het temperatmentje wat het babymeisje nu al lijkt te ontwikkelen ๐Ÿ™‚

  • Inge
  • maart 2, 2015

  misschien herkennen we Tijs

  • Nathalie
  • maart 2, 2015

  Nou, echt heel graag.
  Ik hou van deze aansprekende verantwoordelijk makende discipline!
  De 4 boys bij mekaar zijn heerlijk temperamentvol!
  Groetjes Nathalie van Westerop

  • Esther Potters
  • maart 2, 2015

  Geen frustraties meer of met mijn handen in ’t haar
  dit boek heeft de tips ‘doet U mij maar een exemplaar!’

  • Wietske Jacobs
  • maart 2, 2015

  Ik wil winnen omdat ook ik een fantastische moeder voor mijn peuterpuber en kersverse baby wil zijn!

  • Shanuska
  • maart 2, 2015

  Sinds ik zelf moeder ben vraag ik me wel eens af wat ik nu nog aan mijn studie Pedagogiek heb. Een temperamentvolle mama, een temperamentvolle peuterzoon een een temperamentvolle dreumesdochter. Ja, doe mij dat boek maar! ๐Ÿ™‚

  • Linda
  • maart 2, 2015

  Jullie kunnen mijn gedachten lezen!!!

  • Lotte
  • maart 2, 2015

  Omdat ik tot een paar weken geleden nog zeer overtuigd was van mijn engelengeduld en opvoedskills! Dream on, ik heb het volledig gejinxt; de peuterdriftbuien zijn hier begonnen en meneertje blijkt een flink temperament te hebben! Dat had ik misschien best kunnen weten, boek lijkt me heel handig!

  • Mariรซlle
  • maart 2, 2015

  Het lijkt mij erg leuk om dit boek te kunnen lezen! Jullie review maakte me zo nieuwsgierig! Direct bij m’n bibliotheek gekeken, maar daar hebben ze het boek jammer genoeg niet…
  Ik maakte me altijd een klein beetje zorgen of m’n meisje niet te veel sliep. Ergens vond ik het ook altijd logisch, want ja ze ‘verspilde’ zoveel energie als ze wakker was. Maar toch vroeg ik me altijd af of het niet tรฉ veel was. Dus toen jullie het noemde in de review was het bijna niet nodig om de review af te lezen, dit boek moest ik gewoon lezen! Volgens mij staat het boek vol met tips die ik hard nodig heb ๐Ÿ˜‰

  • Merel
  • maart 2, 2015

  Het lezen van jullie beide reviews zorgde bij mij al voor veel herkenning (veel slapen, harde geluiden en mijn zoontje vraagt ook vaak: mama ben je blij (juist wanneer ik het niet ben))Op sommige momenten snap ik hem hรฉรฉl goed, op andere momenten vraag ik me echt af of het wel mijn eigen kind is….! Ik ben dus erg benieuwd naar het boek!

 10. Dit boek kan ik heel goed gebruiken! Wij hebben -zoals de kleuterjuf dat netjes noemt- 3 jongens met een uitdagende persoonlijkheid ๐Ÿ˜‰

  • Marloes
  • maart 2, 2015

  Dochter van bijna 17 maanden, ben nu al benieuwd wat ik nog meer kan verwachten en hoe dat aan te sturen.

  • Sanne
  • maart 2, 2015

  O, dat boek wil ik erg graag hebben!
  Ik ben zelf redelijk temperamentvol en het lot heeft beslist dat mijn tweejarige dochter enorm op mij lijkt.
  Ik vind haar karakter mooi, sterk en lief, maar zou ook graag wat minder strijd willen. Ik zou graag tips lezen hoe ik beter met haar om kan gaan zonder haar te ‘breken’, zoals vroeger bij mij wel eens is gedaan.
  Liefs!

  • Angela van Elburg
  • maart 2, 2015

  Ik heb de review vorige week gelezen en was gelijk benieuwd naar het boek. Ik heb nu drie kids en zowel de oudste als de jongste (nb net vijf weekjes) zijn beide erg temperamentvol. Aangezien ik dat zelf ook ben (tja, ze hebben het echt niet van een vreemde), ben ik erg benieuwd naar het boek! Zeker omdat ik uit jullie review opmaakte dat het ook echt een praktisch boek is met voorbeelden en niet gelijk “zo’n opvoedboek”.

  • Esther
  • maart 2, 2015

  jaa ik doe ook graag mee. Weet zeker dat ik het boek goed kan gebruiken. En de tips, adviezen en de kijk op kinderen zowel thuis als op het werk kan toevoegen.

  • Judith Lommen
  • maart 2, 2015

  Graag zou ik dit boek eens willen lezen, als ik de tweets lees van Eva Bronsveld of de kleine tips kan ik daar vaak wel wat mee, ben benieuwd wat ik nog meer zou kunnen verbeteren in het omgaan met mijn dochter, die best wel temperamentvol kan zijn. Maar wel de liefste jongste dochter van de wereld!

  • Esther
  • maart 2, 2015

  Nou z’n boek kan ik wel gebruiken. Mijn o zo schattige Elin is erg pittig op haar tijd.
  Ze heeft een sterke eigen wil, leuke fantasie en is altijd bezig en ze is bazig.
  Ze lijkt nog al op haar moeder (ik dus) maar ook erg op 2 nichtjes (de kids van mijn zus)
  Lijkt me fijn om aan de hand van het boek met mijn zus er achter te komen hoe we om moeten gaan met xinze draakjes…

  • Ineke
  • maart 2, 2015

  Oh dit wil ik graag winnen!
  Omdat ik soms wat tools wil voor mijn temperamentje.
  En ik eigenlijk ook geen budget heb voor een boek.

  • Diana
  • maart 2, 2015

  Kan nu een enorme anekdote gaan houden net als alle andere mams… Maar zal het kort proberen te houden… Heb al wat voorwerk gedaan en veel van de tips die bekend zijn probeer ik toe te passen… Herken mezelf en daardoor mijn mini… Heerlijk, lief, vrolijk maar volhoudend pittig meisje… Behalve dat ik het boek graag zou willen winnen zou ik ook heel graag naar een bijeenkomst willen maar helaas dat is iets te kostbaar ๐Ÿ˜‰

  • Astrid
  • maart 2, 2015

  Ik zou die heel graag willen winnen, mijn dochter is heel pittig qua karakter dat is niet altijd even makkelijk het is dan fijn om dan dingen te kunnen herkennen en dan te weten hoe ik er positief mee om kunt gaan

  • helma keijzer
  • maart 2, 2015

  Jaaaa ik wil meer lezen. Een dame van 4 in huis. Super lief maar soms mis ik net wat tips, trucs en handvatten om het gezellig te houden met haar en mijn temperament. Ik doe graag mee.

  • angelique
  • maart 2, 2015

  Dit lijkt mij super handig om te hebben voor mijn nogal temperamentvolle bijna kleuter haha

  • marie
  • maart 2, 2015

  Jajajajajajajajajaja!!! Zeker na die review ben ik heeeel erg benieuwd. Ik ben namelijk een zeer temperamentvolle mama en ik heb twee temperamentvolle mannetjes van bijna 3 en bijna 6 jaar. En ik kan wel wat advies gebruiken, want lieve hemel wat zitten wij elkaar soms in de haren. Terwijl het ook zulke schatjes zijn. Een beetje (h)erkenning en advies zijn meer dan welkom voor wat meer rustmomentjes hier in huis. Pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee????

 11. Lijkt mij een super boek om te lezen! Wie weet heb ik er wat aan voor mijn kinderen! Een drukke peuterpuber en een pittig dreumesmeisje!
  Liefs Sanne

 12. Graag! Ik heb de kalender ook, en die is fantastic!
  Weet niet of ik nou echt kan zeggen of ik een “temperament” kind heb..
  Maar weet zeker dat de tips voor elk kind goed zullen doen..

  Ik wacht nieuwsgierig af!

  Succes ladies!

  • Miranda
  • maart 2, 2015

  O wow, die wil ik graag winnen. Ben er nieuwsgierig naar omdat mijn zoon van 4 temperamentvol en gevoelig is. Hij heeft een hele andere aanpak qua opvoeding nodig dan zijn zus van 7 (die adhd en tempramentvol karakter heeft). Beide kinderen zijn dus heel verschillend en ik vind dat je altijd iets kan leren van dit soort boeken.

Comments are closed.