Zakgeld? Ze motten het niet!

0 0 0 One comment

Begin vorig jaar zei Noor (toen 9) ineens “Waarom krijgt iedereen zakgeld behalve ik?”. Hmmm, kind heeft een punt alleen hadden we er tot dan eigenlijk nooit aan gedacht. Maar zakgeld dus en aangezien wij zelden losgeld op zak hebben opende ik voor alledrie de meiden een bankrekening. Inclusief eigen pinpas waar we braaf twee euro per week op storten. Nu vraag ik me inmiddels of wij nu te braaf zijn of zij? We zijn namelijk een jaar verder en al het zakgeld staat nog vrolijk op de bank te shinen. Echt, hoe kunnen dit kinderen van mij zijn?! Ik krijg onderhand bijna zin om zelf eens een rondje stad te doen met die drie pinpassen.

Vroeger

Hoe anders verging het mij vroeger. Zaterdag was zakgelddag en ik wist niet hoe snel ik mijn gulden (jup, zo oud ben ik ) moest inwisselen voor kikkertjes en schuimblokken. Of knalroze Miss Sporty nagellak toen ik wat ouder was. Laten we het er op houden dat sparen nooit mijn sterke kant is geweest 😉

Maar die kinderen van mij zijn van nature blijkbaar nogal spaarzaam aangelegd. Of heel verstandig, want het is serieus nog geen seconde bij ze opgekomen dat ze dat geld kunnen gebruiken voor snoep. En wie ben ik om ze dat aan het verstand te peuteren hehe… Af en toe vraagt er eentje hoeveel er op de bank staat en dat laat ik dan zien in de bankapp. Vervolgens lachen ze om mijn saldo en dan is het weer klaar voor een paar weken. HOE DAN?!

Fijn vooruitzicht wel dat mijn mantelzorgbedje straks gespreid is als mijn pensioen is verdampt, maar moet ik mijn kinderen niet wat meer stimuleren om te spenden? Is lekker je zakgeld er doorheen jassen niet iets wat hoort bij kind zijn? Of heb ik straks spijt als ik drie tientonners op de bank heb zitten die met malende kaken roepen “Ja maar mama, van jou moesten we naar de winkel”.. Of nog erger, als ze elke week de Action leegkopen en mij huis defintief wordt opvergenomen door crap?

Hoe gaan jullie thuis met zakgeld om?

Written by

    • Sara
    • februari 11, 2018
    Beantwoorden

    Hmm interessant! Ik gaf het ook altijd meteen uit, al leerde ik op een gegeven moment dat als ik spaarde dat ik dan echt iets moois kon kopen. Dus dat deed ik dan heel bewust en elke week kijken hoeveel ik nog nodig had. Dat is best een goede les!
    Maar contant spreekt meer tot de verbeelding dan de cijfertjes op een rekening voor kinderen denk ik.

Leave a Comment