Zelf Banketletter maken!

0 0 0 3 comments

Goed, het is niet mijn favoriete seizoen die hersft, maar er is een groot, groot voordeel aan deze tijd van het jaar. En dat is natuurlijk al het lekkers wat deze maanden ons brengen. I love it! Chocolade pepernoten, marsepein en met stip op nummer een staat hier in huis de oer Hollandse Banketletter. Mag je me gerust ’s nachts voor wakker maken en ook wel twee keer 😉 Het aller aller lekkerste is ie natuurlijk vers uit de oven en laat het nou ontzettend makkelijk zijn om zelf te maken.. Kijk daar houd ik van!

Wat heb je nodig?

  • Amandelspijs ( kant en klaar van de bakker of uit de supermarkt)
  • Roomboterbladerdeeg
  • 2 eieren
  • halve citroen
  • 3 eetlepels slagroom
  • bruine suiker
  • een goed humeur hehehehe…

banket1

Let’s do this!

Ontdooi de bladerdeeg vellen en snijd het stuk amandelspijs in kleinere stukken. Doe dit in een kom en knijp daar de halve citroen boven uit. Voeg een ei en de 3 eetlepels room toen en meng het tot een plakkerige substantie waarvan je denkt ‘yugh, gaat dit wel goed..?’

Nu heb je twee keuzes. Je kunt kunstig aan de slag gaan met de vellen bladerdeeg om er een deegje van te maken en daar prachtige letters mee te knutselen. Wat denk je bijvoorbeeld van een F en een M 😉 Maar ik houd van makkelijk dus snijd de vellen bladerdeeg gewoon doormidden en maak er mini banket staven van.

banket2

Schep wat amandelspijs mengsel op een reep bladerdeeg en leg de andere helft er bovenop. Even goed aandrukken aan de zijkant en op naar de volgende. Mijn ervaring is dat bladerdeeg een beetje vervelend gaat doen als je te lang treuzelt, dus dit is niet het moment om tussendoor te Facetimen met je tante op Mallorca.

banket3

Als je klaar bent klop je het eigeel van het andere ei los en bestrijk hier je banket mee. Ik vind het lekker om er vervolgens nog wat rietsuiker over heen te strooien maar de meisjes juist weer niet dus ik doe beiden.

banket4

Een minuutje of twintig in de oven op 200 graden (ik heb een hetelucht oven) en tadaaaaaaaaaaa…. Heerlijk avondje (of ochtendje of middagje…) it is!

banket5

Written by

    • Milou
    • november 21, 2015
    Beantwoorden

    oooooh, zéker dat ik dit morgen even ga uitproberen!

Leave a Comment