Zo overleef jij een hittegolf op kantoor!

0 0 0 No comments

Echt, mij hoor je niet klagen over de hitte die ons landje deze zomer kwam verblijden. Ik gok maar zo dat we de komende jaren nog vaak zullen terugdenken aan die zalige zomer van 2018. Inclusief smachtende blik. Toch waren er dagen dat ik meer moeite had met het weer en dat waren de dagen die ik op kantoor doorbracht. Want hoe innig mijn teenslippers plus rafelige korte broek en ik ook van elkaar houden. Dit is natuurlijk niet echt een geschikte outfit voor op kantoor. Of echt niet eigenlijk. Maar het is ook fijn als je niet al voor de lunch aan je tweede outfit toe bent vanwege klotsende oksels. Kortom, hoe overleef je de zomer als je op een kantoor werkt?

Dunne wapperbroeken

De mode was me gelukkig goed gezind dit jaar, want de winkels hingen vol met wapperbroeken. Je weet wel, van die wijde palazzo-achtige broeken. Zit als een pyjama broek maar ,mits gekozen van het juiste materiaal, oogt het geheel best nog wel gekleed in combinatie met een nette top en een lekker hakje. En pssst, die hakken kwak je natuurlijk in je bureaula om zes uur. Ik flipflop in elk geval altijd lekker weer naar huis 😉

Klassieker

De klassieker die mij deze zomer weer vaak redde is de goede ‘oude’ little black dress. Bij wijze van spreken dan, want dat exemplaar met schoudervullingen uit 1989 kan natuurlijk echt niet meer. Maar kijk eens goed rond in de winkels en wedden dat er een tof exemplaar te vinden is van een luchtig soepelvallend materiaal? Wel even goed letten op pasvorm en maat, want het laatste wat je met tropische temperaturen wilt zijn knellende kledingstukken.

Zeppelin

Heb jij toen de zomerhitte losbarstte al je blouses op zolder gehangen om plek te maken voor de spaghettibandjes? Don’t! Juist als het warm is kan een blouse heerlijk luchtig zitten. En ohh, het geluk als de ventilator door je mouw heen blaast en je tijdelijk in een ‘koele’ Zeppelin verandert…Naast dat ze zo luchtig zijn, geeft de blouse een professionele look. Dat is ook niet onbelangrijk op het kantoor.

Zie je dat het uiteindelijk een stuk makkelijker is dan je denkt? Gewoon een kwestie van de juiste basisstukken een beetje handig combineren waardoor je zonder zonnesteek de vrijmibo haalt 😉 Mocht jouw garderobe nog wel wat mooie basisitems kunnen gebruiken? Dan is dit het moment om op zoek te gaan. Weet je in elk geval zeker dat je ook volgend jaar nog een beetje koel/cool voor de dag komt!

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met peterhahn.nl

Written by

Leave a Comment