Zo vier je Oud & Nieuw in Lou style

0 0 0 2 comments

Oud & Nieuw door de ogen van een kind. Want die beleeft deze magische dag natuurlijk heel anders 🙂

Begin tijdens de Sint Maarten optocht met school met vragen waar het vuurwerk blijft. Wees oprecht verontwaardigd als je ontdekt dat de lampion het toppunt van vermaak is deze avond. Ga boos slapen.

Sta gruwelijk vroeg op de volgende dag en zet 82 stippen op de muur. Krijg een driftbui als je moeder niet direct snapt dat dit een afstreepkalender is. Ga nog harder gillen als je moeder niet direct blij is met je afstreepkalender.

Vraag dagelijks minstens drie keer wanneer het ook al weer oud & nieuw is.

Vraag dagelijks minstens drie keer of je een oliebol mag. Wees dagelijks minstens drie keer woest als dit niet mag. Doe dansjes van geluk als de eerste vuurwerkfolders op de mat rollen. Dwing je zussen je spaarpot te kraken. Laat ze uitrekenen hoeveel sterretjes je kan kopen voor 50 cent. Wees zeer teleurgesteld over de uitkomst. Probeer geld los te peuteren van je vader en moeder. Probeer geld los te peuteren van opa en oma. En probeer geld los te peuteren van willekeurige voorbijgangers. Wees boos als je van je moeder niet meer mag praten met willekeurige voorbijgangers…

Word oudejaarsdag om half zes wakker.

Laat je huisgenoten op luide toon weten dat het oudejaarsdag is. Ontbijt met een oliebol. Lunch met een oliebol. Eet nog meer oliebollen. Ren als een malloot door het huis en vraag hoe laat het is. Wees teleurgesteld als je vader zegt half twee ’s middags. Maak je zussen gek omdat je nog geen minuut stil kunt zijn.

Spring in de lucht bij elke knal die je hoort en gil ‘Gelukkiggggg Nieuwjaaaaaaaar’!

Sta om 17:00 uur klaar in je glitterpanty. Check elk raam in het huis om te zien waar je de beste vuurwerkkijk spot hebt. Aai elke vijf minuten even over de pakjes sterretjes. Neem elke vijf minuten een hapje uit een oliebol van iemand anders. Spring door de vering van de bank. Vraag gapend hoe laat het is. Roep heel hard dat je echt niet moe bent als het een half uur later dan je bedtijd is.

Word steeds stiller en bleker. Doe je uiterste best om je oogjes open te houden. Val om 23:40 in een diepe slaap…. Wat een Oud & Nieuw…

Written by

  • Diana
  • januari 3, 2018
  Beantwoorden

  Ooooooo heeft Lou t vuurwerk gemist of heb je d’r nog wakker gekregen? Wat zal ze boos geweest zijn anders of niet??

  Geweldig geschreven Martine

 1. Beantwoorden

  Prachtig! Heb echt hardop zitten lachen!!

Leave a Comment