Zomer in Center Parcs

0 0 0 No comments

lk zal eerlijk zijn, want Center Parcs is nu niet direct het eerste wat in mijn hoofd oppopt als ik denk aan de zomer. Toen er echter een uitnodiging kwam om deze zomer eens een weekend langs te komen met the family was dat natuurlijk een uitgelezen kans om eens te ontdekken of Center Parcs ook in de zomer een goed idee is. Nu moet je weten dat Center Parcs en ik way back gaan. Toen ik jong was ging ik namelijk elke januari een week naar de welbekende vakantieparken met mijn ouders. In die tijd was het golfslagbad ongeveer het aller tofste wat je mee kon maken op zwembad gebied en dus lagen mijn zusje, broertje en ik een week lang in de kunstmatige golven te weken tot we verschrompeld waren als rozijnen. Kindergeluk hoor!

Goed idee?

Inmiddels is de Center Parcs formule wel wat uitgebreid. Het golfslagbad van weleer is er nog steeds maar dat is allang niet meer het enige wat Aqua Mundo te bieden heeft. Daarnaast is de horeca ontzettend uitgebreid en is er voor iedereen wel wat te doen. Er zijn verschillende kinderworkshops te volgen, er zijn bowlingbanen en op elk park kun je allerlei soorten fietsen huren. Roept u maar…..

Wat is Limburg mooi!

Vorig weekend was het zover en bezochten wij ‘Center ParcsĀ Limburgse Peel‘. Niet de grootste Center Parcs locatie, wel prachtig gelegen. Het huisje is zoals alle Center Parcs huisjes. Prima uitgerust met alles wat je nodig hebt, lekkere bedden, een ietwat bijzonder kleurenschema en eekhoorntjes als buren. Ik zeg niets meer aan doen! Natuurlijk moet er direct gezwommen worden en gelukkig voor mij heeft het buitenbad een grote zonneweide met ligbedden. Hierdoor is het ook fijn toeven voor ‘mensen’ die niet perse 274 keer van de glijbaan afwillen šŸ˜‰

Het hele weekend hebben we fietsen en dat is heerlijk, want als je het park afgaat kun je direct het bos in. Zowel voor wandel- als fietstochtjes perfect. Zeker als je binnen vijf minuten al bordjes tegenkomt met pijlen richting het boerenijs en de ambachtelijke pannenkoeken. Daar gaan ze altijd net even wat harder van rijden hier…

Wat ik trouwens echt opvallend vond is hoe ontzettend vriendelijk en behulpzaam het personeel overal is. Alleen maar vrolijke, enthousiaste gezichten bij de diverse horecagelegenheden. Helaas maak ik regelmatig mee in horecagelegenheden dat dit niet het geval is, dus hoe fijn! Mijn meiden scheuren inmiddels liever op mountainbikes over de aanwezige crossbaan, maar ook voor de allerkleinsten is er veel te doen. Theatervoorstellingen, knutselclubjes, spelletjes en voorleesuurtjes? Het is er allemaal!

Wij kunnen dan ook niet anders concluderen dat Center Parcs in de zomer een supergoed idee is!

 

Written by

Leave a Comment