ZZP valkuilen… Ik maak de balans op na mijn eerste jaar!

0 0 0 No comments

Vorig jaar rond deze tijd telde ik de dagen keihard af. Nog nooit heb ik zo naar een vakantie toegeleefd als toen. Want het moment dat ik in de auto naar Frankrijk stapte, was tevens op papier mijn allerlaatste werkdag voor een werkgever. En daar was ik dus nogal klaar mee. Toen we dan ook de snelweg op reden maakte het me geen bal uit dat we nog zo’n uurtje of twaalf voor de boeg hadden (hier kwam ik overigens zeven minten later op terug).  Maar hé, mijn nieuwe leven was begonnen. Ik was ZZP’er..

Valkuilen

Inmiddels zijn we een jaartje verder en kan ik niet anders concluderen dan dat ik vorig jaar een slim mens was toen ik besloot te stoppen. ZZP’er zijn is namelijk TE gek en ik had een jaar geleden niet eens durven dromen dat alles zo goed zou uitpakken. Er zit hier weer een zeer tevreden dame in de auto richting het zuiden over twee weken, laten we het daar maar op houden. Neemt niet weg dat ik het afgelopen jaar ook een heleboel heb geleerd, want er zijn natuurlijk heus wel wat valkuilen als ZZP’er. En jup, ik trapte er allemaal in… Vandaag een aantal van mijn wijze inzichten voor je op een rij…

ZZP valkuilen

♦ Een legging is geen broek, ik schreef er verdorie zelfs een blog over maar één en ander ligt toch echt anders als je ‘de blik’ van collega’s niet meer krijgt. Helpt het als ik zeg dat mijn favoriete legging een panterprint heeft…?!

♦ Een hoge knot van ongewassen haar is geen kapsel. Oké, oké ik zal vaker mijn haar kammen…

♦ Ontbijten doe je niet, ik herhaal NIET!, drie keer per ochtend. Zelfs niet als je slechts drie meter van de ijskast zit. Plus drie kilo and counting….

♦ De Zara houdt ook van je als je niet elke dag langkomt (en als je er toch bent koop eens een fatsoenlijke broek..)

Pakketbezorger blij

♦ Je pakketbezorger is nooit te beroerd om voor een tweede keer langs te rijden omdat je altijd voor de hele straat pakjes aanneemt.

♦ Diezelfde pakketbezorger is overigens altijd ape-stoned en dus denkt de hele buurt dat je liever blowt dan werkt omdat de pakjes altijd stinken

♦ Het is zeer belangrijk om de vrijmibo in ere te houden, zelfs zonder personeel

♦ Je huis is netter dan ooit omdat je niet in staat bent om productief te zijn als het een bende is..

Written by

Leave a Comment