ZZP’er ervaring: want hoe bevalt dat nu?

0 0 0 10 comments

2017 was een bijzonder jaar! Het was het jaar waarin ik na laaaaaang wikken, wegen, twijfelen, en eindeloze gesprekken met lieve toehoorders ein-de-lijk de knoop durfde door te hakken. Mijn ZZP’er ervaring, want hoe bevalt dat nu?

De start

Ik zei mijn baan als schuldhulpverlener op en besloot ervoor te gaan. De combinatie van 20 uur loondienst met drie eigen bedrijven, het lukte niet meer. Ik voelde aan alles dat als ik echt door wilde groeien met mijn eigen shizzle, ik er meer tijd en ruimte voor moest maken. Dus schreef ik in maart 2017 mijn ontslagbrief en zwaaide een paar maanden later voor het laatst naar mijn collega’s… Oh my god, ik ben ZZP’er! Ik ben ondernemer!

Om van de schrik te bekomen ging ik eerst maar eens op zomervakantie naar Frankrijk. Toen ik vier weken later en drie kilo zwaarder (want kaas en wijn, je weet tog) in de auto naar huis zat, overviel me een enorm geluksgevoel. Want waar ik normaliter altijd met een knoop in mijn buik naar huis reed na die zalige zomerweken met zijn vijven, kon ik nu niet wachten. Die 14 uur durende terugreis heb ik een notitieboek volgeschreven met ideeën. Toen we ’s ochtends vroeg bij zonsopgang de Nederlandse grens passeerden schreef ik op de laatste bladzijden doelen voor de komende maanden op. Niks ingewikkelds, maar gewoon heel concrete doelen die ik in een ideale wereld zou behalen op 31 december…

En nu

De afgelopen maanden is er geen dag geweest dat ik niet vrolijk wakker werd. Onder de douche buitelen de wilde plannen over elkaar heen en als ik de meiden heb uitgezwaaid voor school dan ga ik binnen een half uur aan de slag. Want zonder cappuccino en puinruimen geen productiviteit weet ik inmiddels 😉 Of het hard werken is? Zeker, maar zo voelt het niet. Want fotograferen voor Vet Portret, schrijven voor Rockthiscity.nl en natuurlijk hier met Jessica is toch echt wat ik het aller allerliefste doe!

Vorige week vond ik in een la vol zooi het notitieboekje terug wat ik een half jaar geleden volschreef. Glimlachend bladerde ik het door tot ik bij de laatste bladzijde kwam en me realiseerde dat alle dingen die ik daar als doel opschreef gewoon gehaald zijn. Zo nauwkeurig dat het bijna eng is. Hoe trots kun je zijn 🙂

2018, ik kan niet wachten……!

Written by

  • Iris
  • januari 9, 2018
  Beantwoorden

  Kippenvel, wat heerlijk dat je van je passie je werk hebt gemaakt en daar volledig voor kan gaan. #jealousmuch

   • Martine
   • januari 9, 2018
   Beantwoorden

   Ahhh wat een lieve reactie! Thanks en inderdaad het is heerlijk! Zeker na twee weken kerstvakantie hehehe..

  • Diana
  • januari 5, 2018
  Beantwoorden

  Mag je trots op zijn!!! Super!

   • Martine
   • januari 6, 2018
   Beantwoorden

   Thanks! En voor jou natuurlijk ook een TOP 2018!

 1. Beantwoorden

  Wat tof om te lezen en zo mega-herkenbaar! Is Rock this City ook van jou? Wist ik helemaal niet, weer wat geleerd!

   • Martine
   • januari 6, 2018
   Beantwoorden

   JA! Woon je ook in Amersfoort?

 2. Beantwoorden

  Wat heerlijk voor je 🙂

   • Martine
   • januari 6, 2018
   Beantwoorden

   Thanks! En de beste wensen voor 2018!

  • Greta
  • januari 5, 2018
  Beantwoorden
  • dineke
  • januari 5, 2018
  Beantwoorden

  TOP

Leave a Comment